• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Mona Patel i Tajla su otkriće Met gale: One su pomerile granice mode kao što to rade u muzici i preduzetništvu

Vreme čitanja: oko 3 min.

Haljina od peska i mehanički leptiri

  • 0
Tyla Foto: Aliah Anderson/Getty images, Michael Stewart/INSTAR Images/Profimedia,Tanjug/AP/Evan Agostini

"Krem de la krem" globalne industrije zabave dočekao je prvi ponedeljak u maju da u svojim pažljivo odabranim kreacijama prošeta stepenicama Metropolitena. Među zvanicama sa A-liste od kojih smo očekivali da nam serviraju nešto dosad neviđeno ili bar dobro "upakovano", svakako su se izdvojile Zendaja, Dženifer Lopez, Điđi Hadid, Lana Del Rej...

U centru sjaja i glamura, ipak, naspram svih njih stajala je indijska modna preduzetnica Mona Patel, koja je "ukrala šou" sa svojom haljinom sa mehaničkim leptirićima, a koju je stilizovao popularni stilista Lo Rouč.

Osvojila je srca modnih entuzijazista, ali i celog interneta.

Uprkos tome što je Met gala njen veliki modni debi, Patel je uspela da toliko privuče pažnju na sebe, veličanstveno noseći isklesanu haljinu sa korsetom u obliku leptira i zupčastim šlepom, koju je izradila Iris Van Herpen, savršeno u skladu sa temom "Bašta vremena".

Strukturirana haljina imala je leptir-rukave, ali magija nije bila u detaljima. Bila je u mehanici - u krilima leptira koji su se pomerali kad god bi Mona napravila korak.

Leptiri nisu samo leteli okolo. Dok je Mona hodala crvenim tepihom, oni su lepršali s jedne na drugu stranu, stvarajući hipnotički efekat koji je oživeo temu vremena i prirode.

Poreklom iz Vadodare u Gudžaratu, Patel se kao mlada preselila u SAD da bi stekla visoko obrazovanje na Univerzitetu Rutdžers i konačno se tamo nastanila, kako bi dala život svojim preduzetničkim poduhvatima, izvestio je "Vogue India".

Patel je izgradila milionsku imperiju koja obuhvata više preduzeća, u čijem srcu leži njena ideja," Couture For Cause", neprofitna organizacija koja spaja svoju strast za modom sa filantropijom.

- Želela sam da moj debitantski izgled bude nešto što slavi moje nasleđe i takođe kombinuje moju ljubav prema modi, a kada sam čula za temu, Iris Van Herpen je izgledala kao očigledan izbor - rekla je Patel za "Vogue India" u martu.

I Tajla je debitovala i vinula se u orbitu modnog sveta

A onda se pojavio i drugi, podjednako omiljen izgled glamurozne večeri.

Pevačica Tajla je stigla na Met Galu u "balmejn" haljini, koja izgleda kao da je izlivena na njeno telo, inspirisana "peskom vremena".

Da, to je zaista pesak, a da bi ušla u Muzej, nekoliko momaka je moralo da je doslovno nosi uz stepenice. Da li je mogla da sedi? Pa, izgleda da je nije ni zanimalo, važno joj je bilo da je ona sama oduševljena svojim izgledom.

Kao što je pomenuto, Tajlina kreacija je omaž "pesku vremena", sa tkaninom koja ima ultrahladnu peskovitu teksturu, koju je Tajla dopunila šminkom poput peska preko ramena i funkcionalnim peščanim satom koji je igrao ulogu torbice.

Za novopridošlicu Met gale, muzičarka je razumela i odgovorila na zadatak kao niko drugi.

- Inspiracija iza ove kreacije proizilazi iz želje da se redefinišu granice i transformiše prolazni materijal u večno remek-delo. Ideja da napravim odeću od nečeg tako efemernog kao što je pesak zapalila je moju maštu i nisam mogao biti srećniji sa krajnjim rezultatom - rekao je za "Vogue" Oliver Rusting, kreativni direktor "Balmain".

Haljina bez rukava i bretela napravljena je tako da prigrli svaki centimetar Tajlinog tela, pre nego što se nastavila u sirena šlep.

Napravljena od tri boje peska i pomešana sa klinovima od mikrokristala, haljina je svetlucala sa svakim Tajlinim pokretom.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Nestvarni kadrovi sa svadbe ćerke Jovana Memedovića

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota