• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Modna drama: Da li je Kendal stvarno prva koja nosi "živanši" haljinu, jer je već viđena na Vinoni Rajder?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije mnogo prošlo pre nego što su modni znalci ispitali verodostojnost njene konstatacije

  • 0
Kendal Džener Foto: Tanjug/AP/Evan Agostini/Invision

Da bi obeležila svoje deveto pojavljivanje na najprestižnijem modnom događaju, Met gali, Kendal Džener je izabrala da ostavi utisak u komadu koji nikada nije nošen, već je samo skrojen i stavljen na lutku. U pitanju je "živanši" model iz kolekcije visoke mode iz 1999. godine, sa providnim izrezom koji dosta otkriva.

Kako je Kendal objasnila za "Vogue" na crvenom tepihu, ona je ušla u modnu istoriju kao prva osoba koja je ikada nosila komad. Haljina koja je čuvana u "živanši" arhivi, vraćena je po završetku događaja.

Haljina nije smela da se prekraja, a Kendal je rekla kako je imala sreću da joj savršeno stoji i da joj je "bilo suđeno".

Nije mnogo prošlo pre nego što su modni znalci ispitali verodostojnost njene konstatacije.

Na "Instagram" nalogu posvećenom radu Alekandera Mekvina, @mcqueen_vault, objavljena je fotografija Vinone Rajder u identičnom komadu. Inače, Mekvin je u to vreme bio glavni dizajner "Živanšija".

- Haljinu koju je Kendal Džener nosila na Met gali, koju je dizajnirao Alekander Mekvin za jesen zimu 1999, nosila je Vinona Rajder, a fotografisao Varvik Sejnt za "Flaunt Magazine" 1999. godine. Ostale fotografije sa istog snimanja se prodaju na veb-stranici fotografa - objavio je "Perfect" magazin, nadovezujući se na objavu fan profila posvećenog Mekvinu koji je prvi izneo konstataciju.

Ali izvor blizak brendu rekao je za "Cut" da je haljina koju je Rajder nosila zapravo replika i da Mekvin haljina Kendal Džener, zapravo, uistinu, nikada nije nošena.

Kendalinu tvrdnju je prethodno podržao i "Živanši", objavši priču na "Instagramu" navodeći da haljina nikada nije nošena i da je čuvana u "Živanši" arhivi do Met gale.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Bronzana i plava boja, favoriti ove sezone: Haljine koje su obeležile Met Galu 2022

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota