• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dragana Kosjerina u maksi haljini sa pojasom od kroko kože: Deo narodne nošnje poslužio je kao inspiracija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ona pozira u crnoj maksi haljini sa dugačkim rukavima, koja se lagano sužava u predelu bokova, te ističe obline, a po podu se zbog dužine napravio i mali šlep

  • 0

"Odlična haljina može da vas podseti na sve ono što je lepo u životu", napisala je jedna od omiljenih TV lica, voditeljka Dragana Kosjerina. A ono što je najbolje od svega jeste da je za svoje poslednje fotografisanje izabrala kreaciju domaćeg dizajnera, proslavljenog Igora Todorovića, koji je u kolekciju nastalu prošle godine utkao ono što bismo nazvali "najbolje iz Srbije".

- Umetnik @ateljeigortodorovici njegova haljina od saten svile sa pojasom od kroko kože inspirisanim formom jeleka iz srpske narodne nošnje - napisala je Dragana u opisu svojih fotografija.

Ona pozira u crnoj maksi haljini sa dugačkim rukavima, koja se lagano sužava u predelu bokova, te ističe obline, a po podu se zbog dužine napravio i mali šlep. Baš kao što je i Dragana naglasila, na autentičnosti celokupnog stajlinga daje i pojas od kroko kože.

Moderna rekonstrukcija narodne nošnje i kreativna interpretacija i dekoracija često je ono što dobijemo kao proizvod kada se nacionalnim stilom inspirišu dizajneri. Rezultati prikazani u kolekcijama modnih dizajnera i brendova ubedljivo govore o upotrebi raznovrsnih elemenata koji oličavaju nošnju, a istovremeno, u slučaju Igora Todorovića govore o osobenosti i samoidentifikaciji u vizuelnom i nosivom obliku.

Tokom poslednjih godina, modni komadi sa prepoznatljivim srpskim etno motivima obišli su svet. Jedan od najpopularnijih komada srpske narodne nošnje je i te kako nosiv. Jelek, odnosno prsluk ukrašen autentičnim šarama i detaljima, u kombinaciji sa jednostavnom belom košuljom ne bi trebalo da bude modni trend, već nešto što treba znati reinterpretirati i implementirati ga u savremeni dizajn, baš kao što je to Todorović i uradio.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Revijom Igora Todorovića počeo 53. Perwoll Fashion Week

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota