• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rešavamo dilemu: Kakav "make up" je prikladan za venčanja, objašnjava Nena Ilić

Vreme čitanja: oko 2 min.

Imperativ je da šminka bude postojana, a u tome glavnu ulogu igra puder

  • 0
Šminkanje Foto-kolaž: Ivana Savić, Shutterstock

Sezona venčanja i proslava je počela, a sa njom i dileme šta obući ali i kako se našminkati ako ste među zvanicama. Možda bi buntovnica u vama posegla za šljokicama, jarkim nijansama senki i rumenila, ali nepisana pravila kažu da ovakve prilike zahtevaju diskretnije nijanse uz umerenost. Da li se sa tim slažu i šminkeri pitali smo Nenu Ilić, jednu od najpoznatijih domaćih make up artist-a.

- Koliku pažnju poklanjam šminkanju mlade, toliku posvećujem kumama, mamama i ostalim gosćama jer i one treba da zablistaju! Odluka kakav je make up odgovarajući zavisi od odevne kombinacije, ali i senzibiliteta osobe koju šminkam jer mi često dolaze i one koje se uopšte ne šminkaju ili ne vole previše proizvoda na svom licu. Ono sto je najbitnije jeste da šminka bude postojana kako bi izdržala ceo dan.

Šminka za venčanja,  sminkerka Nena Ilic Nena Ilić; Foto: Ivana Savić

Sa mekim, „nude“ tonovima se izgleda ne može pogrešiti. Ovaj make up podrazumeva neutralne senke za oči, ruževe i sjajeve u nijansama nalik prirodnoj boji usana, blagim rumenilima u nežnim tonovima i veštom senčenju. Lice će izgledati sveže i negovano, a takva šminka dobro će se uklapati sa bilo kojom odevnom kombinacijom.

Kako Nena napominje, najvažniji korak jeste nanošenje pudera:

- Da bi ten izgledao savršeno, najbitnije je da se puder dozira i nanosi sloj po sloj, a sve u zavisnosti od tipa kože. Važna je i priprema za šminkanje: suva koža lica će zahtevati bogatu hidratantnu kremu, dok će se na masnu stavljati određeni prajmeri koji će sprečiti da se lice sija. Moj savet je i da izaberete vodootpornu maskaru, krejon i dugotrajni ajlajner, kao i bazu koja će pomoći da senka dugo stoji na kapcima.

Elegantna tašnica koju budete poneli možda neće biti velika, ali će u nju morati da stane par proizvoda koji će vam pomoći da šminku ceo dan držite „pod kontrolom“.

- Ako imate kožu sklonu prosijavanju, neophodno je da sa sobom poneste puder u kamenu koji sadrži sunđer radi lakšeg nanošenja. Ako je u pitanju koža koja ne prosijava, onda su dovoljne i takozvane blot maramice. Karmin ili sjaj su obavezni jer će, zbog hrane i pića, zahtevati češće nanonošenje - savetuje Nena Ilić.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako lako našminkati spuštene kapke: Lakim koracima do savršene šminke

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota