• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kosa joj je dugačka skoro metar i po, a muškarci su joj nudili 300 hiljada da je odseče: Ovo je njena tajna

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Koristi ono što svi imamo u kući

  • 0

Jasmin Larsen nije princeza zaključana u visokom tornju - ali to ne biste mogli reći gledajući njenu gotovo metar i po dugu kosu.

Nadimak "živa Zlatokosa", Larsen, iz Ujedinjenog Kraljevstva, provela je poslednjih sedam godina puštajući svoje pramenove, koji sada imaju oko 140 centimetara.

Iako bismo svi rekli da je sigurno detaljna nega potrebna njenoj kosi, to i nije baš tako. Jasmin je napravila video u kom pokazuje svojim pratiocima šta to ona sve koristi iz sopstvene kuhinje za negu kose.

Većinu zasluga za svoju frizuru pripisuje jednom ne tako tajnom sastojku: ruzmarinu.

- Kokosovo ulje smanjuje gubitak proteina dok perete kosu - dodala je.

I dok je crvenokosa spremna da podeli svoju tajnu formulu sa devojkama koje žele da imaju kosu poput nje, upozorava da njeni sjajni pramenovi ne dolaze bez mana - uključujući muškarce koji su ponudili hiljade dolara za isečke njenih ogromnih pramenova.

@jasminelars Hair bonnets are often overlooked but they're actually a great tip for promoting hair growth and maintaining its health #hairgrowth #hairstyle #hairtok #hairhealth #hairbonnet #haircareroutine #haircaremistakes #haircareblogger ♬ Naughty Girl - Beyoncé

- Ponuđeno mi je 300.000 dolara da isečem, pa i da prodam kosu, i rekla sam da neću - otkrila je Jasmin, koja nije šišala kosu od 2017. godine, pa je dodala:

Još jedan čudan rezultat na društvenim mrežama bio je od momka koji me je pitao da zamolim svog partnera da mi zaključa kosu u drugu sobu  snimi to. Nije mi ni sada najjasnije šta je želeo, ali samo sam odbijala takve i slične zahtev. Um radi na smešan način, a muškarci s fetišom za kosu imaju jedinstvene želje - kaže ona.

Popularni snimci njenih saveta za negu kose prikazuju Jasmin kako priprema tretman za skalp od ruzmarina i vode, pomešanog u bočici.

Prvo pomeša kokosovo ulje, tri do pet grančica ruzmarina i sveže listove nane u šerpu sa proključalom vodom. Nakon što mešavinu pusti da proključa, ostavlja svoj koktel za kosu da krčka do 10 minuta pre nego što ga ostavi da odstoji sat vremena na njenoj glavi.

Zatim procedi ohlađenu mešavinu od svih ostataka pre nego što je pretoči u bocu.

Bočicu za prskanje napunila je vodom i ruzmarinom i nju nanosi dva puta dnevno, između pranja. A pre toga pažljivo masira skalp uljem.

Ona svake nedelje provodi barem 15 sati održavajući kosu i obavezno spava sa svilenom kapom.

- Sada sam se navikla, a dok ne dođete do ove dužine, biće vam lako da ove korake primenjujete - govori "Zlatokosa".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Voda sa ruzmarinom za brži rast kose: Lako se priprema, a rezultati su brzo vidljivi

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota