• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Olivija Henson velom evocirala uspomene na baku, a cipelama podsetila na Keri Bredšo: Najlepša venčanica 2024?

Vreme čitanja: oko 3 min.

Elegantna leđa nadomestila su jednostavnost ovog modela, a detalji vođeni tradicijom su obogatili ceo dojam

  • 0
Olivia Henson Tom Simpson / Sipa Press / Profimedia

Britanska aristokratija danas slavi! Hju Grosvenor, vojvoda od Vestminstera i kumče kralja Čarlsa III, stao je pred oltar sa Olivijom Henson kako bi ovim činom zaokružili svoju ljubavnu priču. Ceremonija, koja je okupila više od 400 ljudi, održava se u Česterskoj katedrali, u okrugu Češir, severozapadno od Engleske.

Očekivano tačno, mlada je stigla u hram starinskim Bentlijem sa kumom, a nekoliko sekundi kasnije otkrili smo najbolje čuvanu tajnu svakog venčanja: venčanicu.

Olivija se, očekivano, opredelila za elegantan, romantičan i vanvremenski izgled mlade. Reč je o delu britanske dizajnerke Eme Viktorije Pejn, koja od 2010. godine stvara izuzetne i personalizovane svadbene dizajne za najelegantnije i bezvremenske žene. Kako sama firma objašnjava, njen cilj je da se mlada oseća kao uključenom i kao deo procesa od prvih skica do konačnog rezultata.

Detalji haljine

Olivija je nosila prelepu haljinu od svilenog krep satena boje slonovače i svilene organze u istom tonu, desena sa visokim dekolteom, pripijenim strukom, 7/8 rukavima, širokim vezenim svilenim manžetnama od organze i suknjom koja prati liniju tela, a pri kraju se nastavlja u dugačak šlep.

Poleđina ima elegantan otvor i vezene ukrase sa nazubljenim ivicama. Ispratila je trend koji je danas najtraženiji kod nevesta, a to je transformabilna kreacija, tip modela poznat i kao "2 u 1", jer ima šlep od dva metra koji se može skinuti ili prikačiti čak za poveznice, nešto što će sigurno dati mladoj mogućnost da pleše i uživa u zabavi do sitnih sati.

Veo sa porukom

Mlada je želela da svoj izgled upotpuni jednim od najtradicionalnijih i najkarakterističnijih svadbenih dodataka, velom. To je komad koji je kreirala ista britanska dizajnerka, sa siluetom u obliku vodopada i ukrašenim složenim, personalizovanim vezom.

I veo i haljina su ukrašeni ručno izvezenim detaljima cvetnih i botaničkih motiva kreiranih od crteža koje je napravila sama dizajnerka, ponovo nacrtavši iste one motive koje je Olivijina praorabaka imala na svom velu, koji datira iz 1880-ih. To je objedinilo porodično nasleđe sa drugim veoma posebnim detaljima, kao što su ovalni oblici koji dočaravaju postavku njenog vereničkog prstena, kao i personalizovani inicijali i datum venčanja koji su izvezeni na velu.

Izbor tijare

Jedna od velikih nepoznanica na bilo kom kraljevskom ili aristokratskom venčanju uvek je da li će mlada izabrati da svoj najposebniji izgled upotpuni nekim ukrasom za glavu, odnosno tijarom. U ovom slučaju, odgovor je da. Olivija je odabrala onaj poznat kao "Faberge Mitrle Leaf" , kreiran 1906. godine sa ciljem da ga neveste iz Grosvenora nose na dan venčanja.

Da bi tijari poklonila svu pažnju, kosu je skupila u uglađenu i elegantnu nisku punđu sa delom sa strane, što je takođe omogućilo da savršeno vidimo minđuše, biserne dragulje.

Što se tiče buketa, ona je sledila tradiciju drugih nevesta kao što su Kejt Midlton ili Megan Markl, noseći buket cveća sakupljenog u obližnjim baštama samo nekoliko sati pre venčanja.

Cipele sa španskim potpisom

Prateći tradiciju nošenja "nečeg plavog" , iznenadila je originalnim somot cipelama u ovoj boji, sa špicastim vrhom, mašnom na boku i širokom potpeticom koja nam je zapela za oko na ulazu u crkvu. Radilo se o modelu "Valentina 8 Riviera" (395 evra), španske firme Silvia Lago.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Aca Sofronijević stigao na venčanje: "A gde mi je žena"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota