• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kraljica Ranija spaja tradicionalno i moderno: Korset kao vanvremenski stilski izraz

O. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Korset je vekovima menjao svoju ulogu

  • 0
Kraljica Ranija Foto: Chris Setian / AFP / Profimedia

Kraljica Ranija od Jordana, supruga jordanskog kralja Abdulaha II, poznata je po izuzetnom stilu, koji podrazumeva spoj Istoka i Zapada, tradicije i modernog. Tako je na jučerašnjoj svečanosti pokazala kako moda može da ima svoju nišu i u najzvaničnijim događajima.

Kralj Abdulah II, kraljica Ranija i prestolonaslednik Husein i princeza Radžva prisustvovali su ceremoniji i paradi kojom se obeležava datum krunisanja kralja Abdulaha II u Amanu, u čast 25. godišnjice njihovog stupanja na Hašemitski tron 1999. godine.

Tom prilikom kraljica Ranija je ponela svetlu toaletu sa finim onamentima u donjem delu. Uz kombinaciju koja vrlo poštuje tradiciju, kraljica je nosila tijaru, ali i jedan vrlo netipičan odevni komad kada su ovakve prilike u pitanju. Kraljičinu odevnu kombinaciju krasio je korset.

Kraljica Ranija Foto: Chris Setian / AFP / Profimedia

Nekada modni imperativ, simbol statusa i moći, pa simbol ženskog oslobođenja, korset je vekovima menjao svoju ulogu. Uvek je bio deo ženske intime, njoj nekada željen pomoćnik, potom nametnut, a onda proizvoljan modni detalj, najčašće deo avangardnog izraza.

Sivi korset koji se odlično uklapao u bočne detalje na kraljičinoj toaleti bio je vrlo efektan detalj i pokazatelj da moda nema granica, upitno je samo kako se konzumira.

Dame pored kraljice Ranije, uključujući i njenu snaju Radžvu, opredelile su se za tradicionalne toalete crvenih tonova. Kraljica je pokazala po ko zna koji put da je pravi modni znalac koji smelo odgovara na svaku priliku.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: BAFE doveo Milano u Beograd, a poruka modnih revija je bila jasna: Ne smemo da ćutimo

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota