• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ranija od Jordana blista u haljini staroj 25 godina: Tada je postala najmlađa kraljica na svetu

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pored haljine iz svojih dvadesetih godina, kraljica Ranija je blistala noseći uzuzetno retku tijaru - tijaru sa arapskim pismom

  • 0
kraljica Ranija Foto: Richard Gardner / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jordanska kraljica Ranija odlučila je da reciklira jednu od svojih haljina, koja čuva toliku istoriju, kako bi obeležila srebrni jubilej svog supruga kralja Abdulaha II. Bezvremenska elegancija jordanske kraljice Ranije zračila je na novom zvaničnom portretu koji je Hašemitski kraljevski dvor objavio povodom srebrnog jubileja kralja Abdulaha II.

Na portretu koji je podeljen u nedelju 9. juna u čast pristupanja jordanske kraljevske porodice na tron 1999. godine, kraljica Ranija izgleda kao vizija lepote i gracioznosti, dok stoji pored svog muža ispred jordanske zastave.

Dokazujući koliko je elegantna samom svojom pojavom, jordanska kraljica je izgledala uzvišeno u jednostavnoj crnoj haljini. Sa kratkim rukavima, ovalnim okovratnikom i strukturiranom suknjom, monohromatski ansambl kraljice Ranije savršeno je upotpunio njen bordo pojas koji predstavlja Orden Al-Huseina bin Alija.

Kao prikladan znak njene stabilnosti i nepokolebljive lojalnosti jordanskom tronu, haljina kraljice Ranije za srebrni jubilej izgleda potpuno isto, čak i u istoj haljini, koju je nosila na svom prvom zvaničnom portretu koji je podelio Hašemitski kraljevski dvor 1999. godine.

U to vreme bila je najmlađa kraljica na svetu, a dva portreta su kao odraz u ogledalu, kao da nije prošao ni tren.

Retki dragulji kraljice Ranije od Jordana

Pored haljine iz svojih dvadesetih godina, kraljica Ranija je blistala noseći uzuzetno retku tijaru - tijaru sa arapskim pismom - koju je javno nosila samo tri puta u svojoj 25-godišnjoj vladavini pre Srebrnog jubileja.

Sa hiljadama dijamanata, uključujući upadljivo kamenje i očaravajući dijamant u obliku kruške, dijamant je takođe prošaran skrivenom arapskom kaligrafijom sa strane, na kojoj piše: "Rajvatum min Allah" što u prevodu znači "Molitva uslišena od Boga".

Tijaru, koju je naručio njen suprug kralj Abdulah, nije nosila sve do 2006. godine kada priređen državni banket koji upriličila holandska kraljevska porodica.

Ponovo ga je nosila na naslovnoj strani "Vanity Fair" 2008. godine, a odabrala je da nosi sentimentalni aksesoar i za venčanje svog sina prestolonaslednika Al Huseina i princeze Radžve 2023. godine.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Da li je Megan Markl trebalo da bude deo kraljevske porodice?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota