• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Šanel" iz Pariza poručuje da je klasika i dalje najmodernija i da žena nikad ne može biti previše elegantna

Vreme čitanja: oko 2 min.

Oni koji u ormanu čuvaju neki od kultnih komada znaju da su uvek u modi

  • 0
šanel chanel pariz Foto: Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ono što je čuvena Koko Šanel postavila u zlatnoj eri svoga rada - da njeni modeli odišu skupom jednostavnošću, zadržano je i danas. "Šanel" revija visoke mode u Prizu, za jesen/zimu prestavila je modele koji su preživeli decenije, doneli nešto novo i ostali u domenu vizije jedinstvene Koko.

Manekenke su pistom u nacionalnoj operi "Palais Garnier" prošetale u kreacijama koje poručuju da žena nikako ne sme da izgubi svoju estetiku, ma kakva vremena bila. Ma kolike bile njene obaveze, njena moć, slabost.

A šta treba da imamo za jesen/zimu?

Revija poručuje da klasična "šanel" odela od tvida, simbol udobnosti i praktičnosti, ne izlaze iz mode. Sakoa i suknje od vune ili tvid materijala, bluze obložene žersejom ili svilom, i dalje bez naramenica, sve ono za šta se Koko borila, i dalje žive. Lepota ženskog vrata maksimalno je i dalje otvorena, da se pokaže u svojoj prirodnoj formi.

Šanel Chanel Paris Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Suknje su sada svetlucave ili sa dodatnim detaljima, mogu da se kombinuju sa sakoima koji su deo kompleta ili raspareno, dovoljno je dati mašti na volju i ženi na slobodu. Umerena štikla je ono što se podrazumeva uz dužinu ravne suknje do kolena.

Šanel Chanel Paris Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Sako i suknja do kolena i dalje vrlo žive, a prednji deo sakoa sada može biti duži, da se poigrava blagom asimetrijom i u stare krojeve unosi malo modne igre.

No velika modna kuća poput "Šanel" ne bi bila to što jeste da ne donosi i svežinu ideja. Kombinezoni, praktičnost koje se žene ne odriču, pronalaze svoje mesto i na ovoj reviji, sa malo retro stila, u nežnoj, roze boji.

Haljine su u stilu "šanel" čvrstih materijala, ali maksimalno u službi isticanja lepote ženskog tela, njenih nogu, vrata, grudi - svih delova koje je Koko vremenom oslobađala iz modnih "okova".

Bele košulje, duge haljine, naravno, i kaputi komadi su koje "Šanel" podrazumeva i ove sezone, a svaki od njih potvrđuje onu čuvenu izjavu Koko Šanel: "Žena može biti previše sređena, ali nikada previše elegantna."

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Radila je sa Donatelom Versače, a znamo je iz "pohoda" na muža: Ko je Milena Tunguz?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota