• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jesenja kolekcija Roberta Vuna na Nedelji mode u Parizu: Uplovite u svet nadrealizma, pahulja i kostura

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj londonski dizajner i dalje uspeva da iznenadi publiku novim ukrasima, svežom paletom boja i prepoznatljivom maštom.

  • 0
Dizajner Pariz Robert Wun Vun  Fashion Week Foto: Avalon / Avalon / Profimedia

Predstavljajući svoju kolekciju na Nedelji mode u Parizu za jesen 2024. Robert Vun predstavio je nastavak svoje "ljubavnu vezu" sa šeširima širokih oboda, čvrstim steznicima i suknjama u obliku sirene. No, iako su ovi oblici postali njegov svojevrstan potpis, ovaj londonski dizajner i dalje uspeva da iznenadi publiku novim ukrasima, svežom paletom boja i prepoznatljivom maštom. 

Svoju reviju započeo je kaputima po meri od crne vune koji su bili izvezeni sjajnim belim perlama kako bi ličile na radost koj izazivaju pahulje snega. Pored pahulja jesenji listovi preuzeli su ulogu ukrasa za glavu i ležerno su bili razbacani po ramenima.

Gornji delovi odeće od filca delovali su kao da su iscepani, a raščupane ivice prekrivene tamnim tilom i rojem moljaca napravljenih od perja, izgledale su kao da lebde u roju oko tela.

U nekim manje doslovnim modelima, dizajner je slagao ton na ton svile, somota i drugih tkanina različitih tekstura da što više liče na živopisne cvetove, sa plisiranim donjim suknjama ili pantalonama, ili pak drapiranim suknjama i dramatičnim korzetom.

Drugi modeli u kraljevsko plavoj boji oivičeni zlatom, imali su za cilj da dočaraju japansku umetnost "kincugi", koja se tradicionalno koristila za popravku i poštovanje polomljene grnčarije.

- Ponekad kada obučete dragocene stvari, čak i ako su oštećene, lepota prevladava - rekao je Vun.

Pred kraj "predstave" dizajener je u stilu prošlosezonske horor teme izveo i jedan sablasni kostur da uzdrma publiku. U pitanju je poluproziran egzoskelet, odnosno nevestina haljina od tila sa velom koja je zračila i blistala kao kosmos.

A za sam kraj prikazao je bogato naboranu tamnocrvenu haljinu kako bi dočarao mišićni sistem. Sa 75.000 odvojenih preklopa, u pitanju je najsloženiji komad u ovoj kolekciji, koji je zahtevao 4.000 sati ručnog rada.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Zavirili smo u bekstejdž revije Bate Spasojevića: Svako vrvi posebnom energijom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota