• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ponosno pokazuje svoje dlake u kupaćem kostimu: "Nisam više nesigurna"

N. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Nisam želela da osećam tu anksioznost"

  • 0
Esther Calixte-Bea, ester kalikste bea Foto: Jam Press / Jam Press / Profimedia

Dvadesetosmogodišnja Ester Kalikste Bea umorila se od društvenih normi koje nalažu da žene ne smeju da imaju dlake na telu i napravila je poptunu promenu pre šest godina. To je, međutim, ne odvraća od uživanja u aktivnostima poput plivanja ili sunčanja.

- Za mene, dlake na telu me čine lepom. To je deo mene. To je deo mojih predaka i deo je moje lepote i tako ja to gledam - navodi Ester koja je počela ovo da primenjuje 2022. godine, kada je otputovala iz Kanade, svog doma, do Obale Slonovače.

Kaže da se oseća neverovatno samopouzdano, kao da je to izazov koji je prevazišla. Pomeranje ka prihvatanju dlaka na telu takođe dobija na snazi tokom godina, a poznate ličnosti poput Madonine najstarije ćerke Lurd i manekenke Kare Delevinj ponosno "furaju" dlake ispod pazuha.

Istraživanje iz 2021. takođe je pokazalo da je 45 odsto žena prestalo da kupuje proizvode za uklanjanje dlaka kao što su brijači i trake sa voskom tokom pandemije.

Esterin savet drugima koji žele da prigrle svoje dlake na telu je da razmišljaju o tome da žele da budu najbolja verzija sebe.

- Ako mržnja prema dlakama na telu negativno utiče na vaše mentalno zdravlje, važno je prvo se pozabaviti time. Za mene je sve bilo u tome da počnem da se ohrabrujem. Niko neće ispitivati muškarca koji nosi šorts kada je leto. Moj savet nekome ko je samosvestan o svojim dlačicama na telu tokom leta je da izazove sebe. Nisam više želela da budem nesigurna. Nisam želela da osećam tu anksioznost - poentirala je Ester, a prenosi "Metro".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Svaki drugi dan brije obrve da bi mogla da ih našminka kako hoće

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota