• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Olimpijske medalje u Parizu biće predstavljene na tacnama Louis Vuitton

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

A 515 volontera nosiće odeću inspirisanu dvadesetim godinama prošlog veka, simbolično vreme kada je Pariz poslednji put bio domaćin Olimpijskih igara 1924. godine

  • 1
Louis Vuitton Luj Viton kutija medalje Foto: Anne-Christine POUJOULAT / AFP / Profimedia

Na Olimpijskim igrama u Tokiju medalje pobednicima bile su uručivane na poslužavnicima u obliku lepeze napravljene od termoplastičnog polimera koji može da se reciklira. A u prestonici pre svega mode, u Parizu - medalje za Olimpijske igre 2024 iznosiće se do podijuma na poslužavnicima Luis Viton prekriveni Damier platnom sa potpisom brenda.

Matična kompanija LVMH Moet Hennessi Louis Vuitton, vrhunski partner Olimpijskih igara u Parizu, otkrila je u utorak dizajn poslužavnika zajedno sa odećom inspirisanom dvadesetim godinama prošlog veka, koju će da nosi 515 volontera koje je organizacioni komitet Pariza 2024. odabarao da učestvuju u uručenju medalja.

- Dizajnirali smo elegantnu, trezvenu, udobnu odeću tako da nosioci odličja mogu da rade svoj posao u najboljim uslovima sa stotinama miliona očiju širom sveta uperenih u njih - rekao je Antoan Arno, šef za komunikacije.

Stil uniseks uniformi, koji se sastoji od polo majice, širokih pantalona i tradicionalne "gavroče" kape, predstavlja simbolično vreme kada je Pariz poslednji put bio domaćin Olimpijskih igara 1924. godine, što se poklopilo i sa rođenjem sportske odeće.

- Odevni predmeti naglašavaju fluidnost i slobodu kretanja - navodi LVMH u saopštenju.

U skladu sa obećanjem organizatora da će ograničiti uticaj kostima na životnu sredinu za ceremonije otvaranja i zatvaranja Igara, odeća je napravljena od 100 odsto ekološki dizajniranih materijala koji potiču iz ekosistema za recikliranje tekstila zatvorene petlje LVMH Circulariti.

Polo majice i kačketi su od tkanine napravljene od odrezaka različitih LVMH brendova. Oboje proizvode porodična preduzeća, jedno iz Francuske i drugo iz Italije. Pantalone su napravljene od poli-vunene tkanine koristeći reciklirani poliester, proizvodi La Fabrikue Nomade, neprofitna organizacija koja podržava profesionalnu integraciju zanatlija izbeglica u Francuskoj.

Nosioci medalja će zadržati odeću.

Tacne za medalje izradili su zanatlije Viton u jednoj od njenih radionica kožne galanterije. Spoljašnjost je prekrivena platnom sa uzorkom šahovnice, a unutrašnjost je obložena mat crnom kožom. Napravljene su da budu što lakše, a svaki poslužavnik može da izloži između dve i šest medalja.

I Dior će igrati značajnu ulogu tokom ceremonije otvaranja. Dafne Burki, direktorka stilizovanja i kostima za Pariz 2024, otkrila je prošle nedelje da će Dior i Viton dizajnirati izgled za ceremoniju koja će se održati na reci Seni, na kojoj će takođe učestvovati 15 novih dizajnera.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Angelinine haljine na Perwoll Fashion Week-u

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Vitez Koja

    5. jul 2024. | 19:21

    S.rem vam se u Luj Viton.Zamisli još će osvajači medalja moći da zadrže majice???U jeee, kakva čast.Stvarno ne shvatam da ljudi plaćaju neke nerealne pare da bi nosili najobičnije krpe i da reklamiraju brend i još se ponose, jer su istovar ili neke v like pare I neko ih odrao za neki lažni"status".Meni je pogotovo taj brend totalno seljoberski i bilo bih me sramota da nosim tu recimo torbu.

    Podelite komentar