• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jelena Đoković se za prvi Novakov meč u Parizu inspirisala modom Francuskinja: Desen koji odoleva trendovima

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

I ovoga puta, Jelena se odlučila za proverenu kombinaciju - sako i majicu sa printom

  • 0
Jelena Đoković Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / Profimedia

Na Olimpijskim igrama u Parizu, do maločas je igrao Novak Đoković, a iz lože ga je bodrila najuža porodica. Supruga Jelena i ćerka Tara pomno su pratile okršaj prvog kola.

I ovoga puta, Jelena se odlučila za proverenu kombinaciju - sako i majicu sa printom.

Francuski šik, mornarski stil, nazovite to kako god hoćete, pa čak i ako ne pratite trendove, posedujete bar jedan komad sa ovim vanvremenskim desenom, baš kao što Jelena poseduje belu majicu sa teget prugama.

Ova modna kombinacija je otmena, elegantna i uspešno odoleva trendovima.

Prugasta majica, s klasičnim plavim, ali i crnim ili crvenim prugicama letnji je komad kom se rado vraćamo, a Jelena, inspirisana Francuskom, znala je tačno šta da izabere za debitanstski meč svog supruga.

Kada je u pitanju kombinovanje, mornarski stil vam možda deluje ograničeno za poigravanje, ali ako niste neko ko igra na sigurno, verovatno već znate da ovde postoji veliki prostor za eksperimentisanje. Ukoliko volite maksimalističku modu i autfite koji privlače pažnju, spojite nekoliko desena sa vašom omiljenom majicom, recimo, tufne i pruge.

Glavni "krivac" za mornarske pruge i rasprostranjenost u modi je Koko Šanel.

Koko Šanel je, dok je putovala na Francusku rivijeru (u Dovil, gde je nekada živela), bila inspirisana prugama na pristaništu, a 1917. godine implementirala je bretonske pruge u svoju modnu kolekciju za žene.

Te 1917. korseti su još uvek bili sastavni deo garderobe svake Evropljanke, ali kada bi žene provodile vreme na selu ili na moru, nosile bi ležernu odeću, koju su činile pantalone i gornji delo koji je podsećao na ono što danas nazivamo majicama. Šanelino uvođenje bretonskih pruga na majicama u njenu kolekciju nije samo po sebi bilo revolucionarno. Međutim, njen uticaj na stvaranje ovog komada garderobe uticao je na to da i žene dobiju svoju verziju ulične mode i da ležerna odeća kasnije stigne i u grad.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Svetska ekskluziva! Mik Džeger je upravo došao na isto mesto na kom su Jelena i Novak Đoković

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota