• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ona je nova mis Amerike! Potiče iz radničke porodice, a nikad ne biste pogodili čime se bavi

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Ako su me nešto naučili moj život i moja majka, to je da vaše okolnosti nikada ne određuju vašu sudbinu"

  • 0
Alma Kuper Alma Cooper Miss Amerike Foto: Alberto E. Rodriguez / Getty images / Profimedia

Alma Kuper iz Mičigena je oficirka američke vojske, a juče je postala Miss Sjedinjenih Američkih Država. Posle šokantnog povlačenja pobednice iz 2023. godine, postala je treća žena koja je ove godine osvojila titulu.

Pobedila je 50 drugih takmičarki. Prva i druga pratilja bili su Konor Peri iz Kentakija i Danika Kristoferson iz Oklahome.

Alma ima 22 godine. Magistrirala je nauku o podacima na Univerzitetu Stanford.

- Kao ćerka radnika migranata, ponosne Afrikanke iz Latinske Amerike i oficira vojske Sjedinjenih Država, živim američki san - rekla je ona sudijama tokom sesije pitanja i odgovora na nedeljnom finalu.

- Ako su me nešto naučili moj život i moja majka, to je da vaše okolnosti nikada ne određuju vašu sudbinu: možete učiniti uspeh dostupnim kroz zahtevnu izuzetnost- dodala je.

Krunisala ju je prethodna misica Savana Gankievicz sa Havaja, koja je nasledila tijaru u maju nakon što je Noelia Voigt iz Jute odstupila u veoma kontroverznim okolnostima.

Televizijski događaj izbora za mis zaokružio je tromesečne turbulencije za organizatore izbora izazvane Voigtovom iznenađujućom ostavkom i ostavkom tada vladajuće Mis tinejdžerke SAD, Ume Sofie Srivastave iz Nju Džersija, samo nekoliko dana kasnije. U emisiji nije bilo eksplicitnih referenci na kontroverzu, iako je Gankievicz svoj neočekivani tromesečni boravak kao Mis SAD opisala kao „najjedinstveniju vladavinu u istoriji“.

Objavljujući svoju odluku putem "Instagrama" u maju, Voigt je svoju ostavku pripisala razlozima mentalnog zdravlja. Ali korisnici društvenih medija brzo su primetili da je u prvom slovu od prvih 11 rečenica njenog zagonetnog posta pisalo „Ja sam ućutkana“, što je izazvalo glasine o strogom sporazumu o neotkrivanju podataka.

Alma Kuper Alma Cooper Foto: Alberto E. Rodriguez / Getty images / Profimedia

Njeno pismo o ostavci, koje je kasnije dobio CNN, navodi navodna kašnjenja u primanju nagrada i „toksično radno okruženje” koje je „u najboljem slučaju loše upravljanje, a u najgorem maltretiranje i uznemiravanje”. Tvrdila je i da je bila seksualno uznemiravan tokom javnog nastupa zbog neuspeha organizacije Mis SAD da obezbedi „efikasnu pomoćnicu“.

Srivastava, koja je pobedila na takmičenju za Mis tinejdžerke SAD (prateći događaj, pod istim vlasništvom, za takmičarke od 14 do 19 godina), u međuvremenu je svoju ostavku pripisala sukobu u „ličnim vrednostima“ sa organizacijom Mis SAD. Majke lepotica su se tada pojavile u emisiji "Dobro jutro Ameriko", a Srivastavina majka Barbara je rekla da su kraljice lepote bile „zlostavljane, zlostavljane, maltretirane i saterane u ćošak“ i da se „posao iz snova pokazao kao noćna mora“.

Organizatori i matična kompanija izbora, Organizacija Miss Universe, nisu odgovorili na zahteve CNN-a za komentar u vreme dvostruke ostavke.

Nova pravila takmičenja

Nedelja je obeležila prvi izbor za Miss SAD koji je održan otkako ukinuto dugogodišnje starosno ograničenje koje zabranjuje učešće ženama starijim od 28 godina. Nekoliko finalista je imalo koristi od novog pravila, uključujući 41-godišnju Kristinu Džonson iz Arizone i takmičare iz Montane, Severne Dakote, Merilenda i Indijane, koji su svi u 30-im godinama.

U drugim prvim slučajevima, Bejli En Kenedi iz Merilenda postala je prva transrodna takmičarka iz svoje države koja se pojavila u finalu, a Šavana Klark iz Konektikata stigla je kao „prva otvoreno lezbejska titula Mis SAD države“, prema organizatorima.

Kuper će sada nastaviti da se takmiči na takmičenju za mis univerzuma 2024, koje će se održati u Meksiku kasnije ove godine, prenosi CNN.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Izabrali smo Mistera redakcije: Zvanično najlepša Srpkinja dala svoj sud

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota