• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Roksanda Ilinčić nominovana za najboljeg britanskog dizajnera: Srpkinja bez koje ne prolazi Nedelja mode

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Danas je Roksanda postala nezaobilazan dizajner na Londonskoj nedelji mode

  • 0
Roksanda Ilinčić Foto: Pool / Zuma Press / Profimedia

Roksanda Ilinčić istaknuto je ime unutar modne industrije, a londonska dizajnerka srpskog porekla je imala tu čast da bude nominovana od strane British Fashion Council kao dizajner godine u kategoriji ženske kolekcije. Oni su prepoznali njen rad još ranije, jer je bila nominovana i prošle godin, kao i 2017. i proglašena je za jednu od najboljih svetskih dizajnera.

Spektakularni The Fashion Awards 2024 događaj održaće se 2. decembra u istaknutoj londonskoj dvorani The Royal Albert Hall.

Njoj je prošle godine Britanski kralj Čarls odao priznanje za zasluge u modnoj industriji.

"Počastvovana sam što sam nominovana, hvala", napisala je dizajnerka na svom "Instagramu".

Roksanda Ilinčić je modna dizajnerka sa sedištem u Londonu i osnivač brenda "Roksanda", koji je nastao 2005. godine. Roksanda je nedavno prodala svoj brend kompaniji "The Brand Group", čime je označila novu fazu u svojoj karijeri. Ipak, ostala je na poziciji krativnog direktora.

Njen neponovljivi stil, koji spaja sofisticiranost sa ekcentričnošću, privlačio je pažnju klijenata širom sveta. Poznata po eleganciji i hrabrom korišćenju boja, brend je privukao sledbenike među umetničkom publikom i obukao poznate ličnosti poput Mišel Obame, En Hatavej i Ledi Gage, Emili Blant, Kejt Blančet i omiljena Kejt Midlton, ali i jordanska princeza Radžva.

I princeza Danica je na venčanju sa princom Filipom Karađorđevićem bila u venčanici koju je Roksanda dizajnirala specijalno za nju. Prva dama Tamara Vučić je takođe viđena u Roksandinim dizajnima.

Njena odeća je nosiva, čak i kada je eksperimentala, što je isticala i sama Roksanda. Roksandine dizajne imali smo prilike da u skorije vreme vidimo ne samo na brojnim poznatim licima poput Bijonse, koja je u veličanstvenoj plavoj haljini otvorila londonski koncert u sklopu "Renaissance" turneje, već i u baletskim predstavama Kraljevskog baleta.

Ilinčićeva je studirala arhitekturu i dizajn na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, pre nego što je studirala na Central Saint Martins u Londonu 1999. godine, gde je diplomirala na dizajnu ženske odeće, za šta je sada i novinovana.

Danas je Roksanda postala nezaobilazan dizajner na Londonskoj nedelji mode, gde je poznata po svojoj smeloj upotrebi boja, luksuznih tkanina i čistih, elegantnih linija.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Bata Spasojević obeležava 30 godina karijere

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota