• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nedelja mode u Milanu: Bos doveo Bekama, Fendi Marinu Abramovič, a Antonio Maras ženama dao ozbiljan zadatak

Vreme čitanja: oko 2 min.

Modna bajka je tek počela

  • 0
Bekam, Nedelja mode u Milanu Foto: Tanjug / AP /Antonio Calanni

Nedelja mode u Milanu je u toku, a modne kuće, svaka na svoj način, donose modnu magiju. Italijanski praznik mode traje do 23. septembra. Smenjivaće se umetnička dela sa potpisima "Guči", "Versače, "Feragamo", "Dolče i Gabana", "Botega", "Prada", a Nedelja je već okupila i mnoge poznate ličnosti.

U prvim redovima su imena poput Ane Vintur, a "Bos" je bio dovoljno privlačan i za Dejvida Bekama. Ko zna, možda na reviji dobije inspiraciju za neko od svojih odela, kojima uvek iznenadi, poput onog na Vimbldonu.

"Bos", ležerno i elegantno

U Via Senato 10, ispred milanskog Metropolitana, u mnoštvu zelenila "Bos" je predstavio mušku u žensku kolekciju.

Odela, sakoi, mantili, kardigani, svedenost krojeva i dominacija pastelnih boja najavili su proleće i leto u maniru ove modne kuće. Ležero, a ipak elegatno, kako smo od njih i navikli. I kako uvek uspe.

"Fendi", luksuzno, lepršavo, lako 

Luksuzni brend "Fendi" prikazao je originalne komade koji daju uvid u skoru budućnost ženske letnje mode. Kolekcija puna privlačnih i stilizovanih trendova nosi pečat prozirnosti i prozračnosti.

U elegantnom i nenametljivom početku Nedelje mode, umetnički direktor "Fendi" Kim Džons predstavio je kolekciju za proslavu 100 godina italijanskog luksuznog brenda fokusiranu na "pokret, lakoću, izvrsnost", kako definiše "Forbesindia.com".

Kolekcija inspirisana 1920-im donosi kreacije spuštenog struka, izduženih oblika, providnih materijala i svetlucavih perli, reminiscencije na izložbu Paris Art Deco iz 1925. i objavljivanje dela Frensisa Skota Ficdžeralda „Veliki Getsbi“. "

Sve u neutralnim nijansama krem, crne, bisernosive i bogate bež, dovoljno ispirativnim i za Marinu Abramovič, koja je sve pratila iz prvog reda, odevena u crno.

Antonio Maras, jako i ženstveno 

Antonio Maras pokazao je kreacije koje od žene traže da bude ni manje ni više nego fatalna. Bilo da je u cvetnom odelu ili u haljini na perle, sa ogromnim šeširom ili bez njega, ona streli svojim stavom i pogledom i pokazuje šta je snaga žene.

U nenkim trenucima pored kreativnog direktora Marasa iz ovih kreacija govori i kostimograf, što ovaj renomirani italijanski dizajneri i jeste i tako modnu pistu u Milanu pretvara u pozorišnu scenu u kojoj glavnu ulogu imaju jake, a ženstvene dame.

Modna bajka je tek počela!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: "Kazablanka" Verice Rakočević: Da li je poslednja kolekcija i oproštajna?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota