• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naša kreatorka koju obožava Kejt Midlton u Beogradu odala počast Slađani Milošević: Ovo je pravi glamur

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bela haljina oduševila sve prisutne

  • 0
Roksanda Ilinčić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Među 50 dizajnera koji su inspirisani likom Slađane Milošević na Perwoll Fashion Week predstavili svoje kreacije, jedno ime je bilo najzvučnije.

Reč je o Roksandi Ilinčić i modelu koji je predstavila.

Kada se na pisti pojavila manekenka u beloj glamuroznoj haljini, sve oči su bile uprte u nju. Bela haljina bez rukava koja prati liniju tela do kukova, a potom se neobično širi, pokupila je gromoglasni aplauz.

Ilinčićeva je studirala arhitekturu i dizajn na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, pre nego što je studirala na Central Saint Martins u Londonu 1999. godine, gde je diplomirala na dizajnu ženske odeće, za šta je sada i novinovana.

Danas je Roksanda postala nezaobilazan dizajner na Londonskoj nedelji mode, gde je poznata po svojoj smeloj upotrebi boja, luksuznih tkanina i čistih, elegantnih linija.

Njen neponovljivi stil, koji spaja sofisticiranost sa ekcentričnošću, privlačio je pažnju klijenata širom sveta. Poznata po eleganciji i hrabrom korišćenju boja, brend je privukao sledbenike među umetničkom publikom i obukao poznate ličnosti poput Mišel Obame, En Hatavej i Ledi Gage, Emili Blant, Kejt Blančet i omiljena Kejt Midlton, ali i jordanska princeza Radžva.

I princeza Danica je na venčanju sa princom Filipom Karađorđevićem bila u venčanici koju je Roksanda dizajnirala specijalno za nju. Prva dama Tamara Vučić je takođe viđena u Roksandinim dizajnima.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: "Kazablanka" Verice Rakočević: Da li je poslednja kolekcija i oproštajna?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota