• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nevenin čudesni univerzum – Neoverse na Fashion Week-u

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

  • 0
Nevena Ivanović NEOVERSE Foto: Promo/ Nenad Karlić

Specifičnim performansom održanim sinoć u prostoru Silosi Beograd, modna dizajnerka Nevena Ivanović obeležila je 10 godina stvaranja, i pružila publici 54. Perwoll Fashion Week-a ekskluzivno iskustvo demistifikacije stvaralačkog procesa u modnom svetu. Publika je imala priliku da kroz jedinstvene scenografije, prođe kroz intimne radne prostore umetnika i prisustvuje stvaranju njihovih dela.

U procesu su mogli da primete kako nastaje kreiranje specifičnih frizura, originalne šminke, da vide kako uživo izgleda snimanje i fotografisanje modne kampanje, da vide proces stilizacije modnih komada, kao i samog kreiranja i šivenja. Takođe, svi modeli viđeni na pisti su kreacije iz 17 kolekcija koje je NEO Design proizveo u prethodnih 10 godina. Ovi komadi su stilizovani uz pomoć stilistkinje Olje Marković i prikazuju održivost u modi, tj. novu funkciju starih komada, sa porukom da se dizajneri ne moraju konstantno pojavljivati sa novim kreacijama već da je dovoljno stare komade uz pomoć novih detalja učiniti potpuno novim. Tu je veliku ulogu odigrao NEOfundus sa širokom ponudom odevnih komada, kostima, aksesoara i nakita.

Nevena Ivanović NEOVERSE Foto: Promo/ Nenad Karlić

Svi umetnici koji su učestvovali u ovom performansu su isti oni koji su prethodnih 10 godina upravo stvarali NEO Design, radeći na svakom segmentu od proizvodnje originalnih NEO modnih komada, kreiranja kampanja, preko fotografisanja, snimanja videa, kreiranja frizura i šminke, stilizovanja... Ekipu čine fotograf Alek Živković, videograf Zoran Rašić-LuMes, Šminkerka Sanja Orlandić Sretković, frizerka Jelena Paolla Matić, stilistkinja Olja Marković, dizajnerka nakita Nataša Lazarević – Glory boc i TeamNEO predvođen Goranom Pavlović. Cilj je bio da se prikaže koliko je osoba neophodno da bi mi na kraju videli jednu lepu fotografiju, ili neki kvalitetan modni komad, i da ljudi sagledaju koliko procesa postoji dok se od ideje dođe do realizovanog odevnog komada.

Nevena Ivanović NEOVERSE Foto: Promo/ Nenad Karlić

NEO Design, pod vođstvom Nevene Ivanović, već 10 godina kombinuje modu i umetnost, stvarajući autentične i održive kolekcije kostima. Njihovi radovi prikazivani su na prestižnim modnim događajima širom sveta. Sada, NEO Design evoluira u NEOVERSE, kreativnu agenciju koja nudi art direkciju, stilizaciju, set dizajn i produkciju za medijske projekte. Ova tranzicija širi njihov kreativni domet, dok NEO Design ostaje podbrend fokusiran na kostime i modu. NEOVERSE postaje univerzum gde se moda susreće sa umetnošću i tehnologijom.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Lajfstajl influenserka Danijela Stanković o dijagnozi raka

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota