• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Najbolji TikTok modni influenseri: Evo na čijim nalozima možete pronaći inspiraciju

Vreme čitanja: oko 3 min.

Verujete li influenserima ili same kreirate svoj stil?

  • 0
Moda, bunda, devojka, naočare, šešir

Foto: Shutterstock

Navikli smo već da nam Instagram influenseri diktiraju modne trendove i upućuju nas detaljnije u novitetima iz sveta mode, nege i lepote. Pre reklamiranja na društvenim mrežama oni koje sada nazivamo influenserima su vodili modne i bjuti blogove.

Sećate li se uopšte blogova? Prvi su se kod nas formirali tokom 2010-ih i bili su pravo osveženje na internetu. Mogli smo iz ličnog iskustva različitih blogera i blogerki da saznamo šta je to novo u radnjama, ali  i da li neki proizvod zaista daje željeni rezultat. Neki i dan-danas s vremena na vreme ažuriraju svoje blogove, mada kako su društvene mreže uvele toliko novih opcija koje su na korist kreativnosti, puko pisanje tekstova i postavljanje slika ubrzo će biti prošlost.

Nakon ekspanzije YouTube i Instagram influensera na red su došli i TikTok kreatori sadržaja. Ova društvena mreža poslužila je svima - kreatorima skečeva, lipsinkerima, pasionarnim ljubiteljima putovanja, a ponajviše onima koji su želeli da na drugačiji način predstave svetu svoju ljubav prema modi.

Mogućnosti različitih tranzicija, zelenog ekrana, različitih filtera i sličnih opcija digli su modne TikTok videe na viši nivo.

Ovo su samo neke od TikTok modnih influenserki i influensera koji na jedinstven način predstavljaju svoje znanje i modno umeće, ali i koji daju svojim pratiocima konkretne savete u vezi sa kupovinom.

MODA 101

Ovaj momak brzo je postao miljenik među korsnicima popularne platforme. On se bavi modom na višem nivou, primetićete po stvarima za koje snima "unboxing", odnosno otpakivanje sadržaja od različitih sponzora. Takođe, bavi se istorijom mode i kultnih komada, kao i parfemima. Komentariše i stil poznatih, ali nas upućuje i u to odakle su komadi odeće, obuća i aksesoari koje viđamo u trenutno najpopularnijim serijama i filmovima.

@charlesgross Why no love for the @ralphlauren ♬ original sound - Charles Gross

SPOJ NESPOJIVOG

Imate li želju da poboljšate svoj stil ili naučite kako da na interesantniji način spajate komade odeće koje već posedujete? Ova devojka vam pokazuje kako da date novu iskru dosadnim i jednoličnim kombinacijama. Igrajte se bojama, printovima i krojevima. Prošetajte ove nekonvencionalne kombinacije ulicama svog grada hrabro i neustrašivo.

@ttaanyaa The most chaotic video you’ll see today |shoes @JIIJ #fashiontiktok #archivefashion #isseymiyake #byfar ♬ original sound - Notfromco

MAKSIMALIZAM 

Manje ipak nije više, bar ako pitate Saru Kamposarkone. Ona plasila sadržaj koji bi uživaoci minimalizma najradije ugasili. Kod nje je sve prenaglašeno - šminka, nokti, stilizovanje frizure i odeća koju nosi. Ako u bakinom ormaru pronađete neku staru plisiranu suknju upitnog printa, nemojte je cepati i koristiti za brisanje prozora, već naučite od Sare kako je možete nositi i uklapati. Uz pomoć aksesoara svaka naizgled nemoguća kombinacija dobija smisao.

@saracampz Gma chic is my 4evr mood🌸👵🏻 #fyp #ootd #fitcheck #grwm #fashiontiktok #styleinspo #maximalism #vintage #thrift #grandmachic #florals ♬ original sound - Sara Camposarcone

VOLITE SVOJE OBLINE

Da, "body positivity" kampanje su nešto čega se brendovi sete s vremena na vreme, pa naprave odevne komade do broja 42, kao da to već nije neki standard. U radnjama koje poseduju asortiman većih veličina praksa je pokazala da do njih gotovo nikada ne stižu novosti iz sveta mode, pa se uglavnom morate zadovoljiti cvetnim tunikama. Kristina na svom nalogu plasira sadržaj namenjen damama sa oblinama koje žele da znaju koji krojevi, printovi i modeli jesu pravi izbor za ovakvu građu. Kristina nam pokazuje kako izgledaju njene propale onlajn kupovine, ali i kako da ono što možemo pronaći u svom garderoberu uklopimo u trendi kombinaciju. Od nje takođe mnogo možete naučiti i o tome kako da zavolite svoje telo i pucate od samopouzdanja noseći ono što volite.

@trendycurvy Easy & Chic styles for the Summer with these denim shorts from @stitchfix! #StitchFixInfluencer #plussize ♬ original sound - Ms Kristine

KRALJICA POLOVNE GARDEROBE

U Americi je standardna praksa povoljna kupovina u veletrgovinama koje prodaju polovnu odeću. Mejsi Eleni je influenserka koja svojoj publici pokazuje kako se tamo kupuje, gde naći najbolju odeću, gde naći nenošenu odeću poznatih brendova i kako od vintidž komada napraviti autfit za kojim će se svako okrenuti. Možda vam baš njeni videi budu inspiracija, pa se odlučite da zaređate obilaske lokalnim sekendhendovima u potrazi za odećom čija je vrednost neprolazna. Takođe, kod nje možete pronaći zanimljive videe u kojima pokušava da rekreira stajling poznatih zvezda, takođe uz pomoć polovne garderobe.

@blazedandglazed #greenscreen she is the moment...#alexademie #alexademielook ♬ Right Down the Line - Gerry Rafferty

Video: Novi Tiktok trend među tinejdžerkama: Sprej za samopotamnjivanje prskaju u nos, doktori zabrinuti

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota