• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

MGF Awards okupio regiju: "Ovo je sve čista mašta i iluzija"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Pogledajte ko je sve stigao na MGF show i glamuroznu dodelu nagrada

  • 0
My Global Fashion Awards - Gusar Foto: Promo/My Global Fashion Awards/Petar Fabijan

Dodela modnih priznanja "My Global Fashion Award" održala se 15. juna na platou kultnog mesta HVK Gusar.

U oskarovskom stilu zvanice je na crvenom tepihu dočekao poznati glumac i komičar Davor Lovrinić i novinarka Anamarija Alebić, a voditeljsku palicu preuzela je Ida Prester. Ovogodišnja kampanja snimljena je u Splitu čije je zaštitno lice poznati svetski model Sarah Ćerkez rodom iz Sarajeva.

Na početku manifestacije okupljene je pozdravio Joško Stella, direktor TZ SDŽ, koji je i u budućnosti obećao da će podržati ovakve projekte koji su, kako je istakao, svetski, a naši.

Dobitnike je birao već stalni stručni žiri u sastavu Nenad Korkut, Neda Makjanić – Kunić, Nenad Radujević, Zvona Vučković i Sašo Radović, a dodeljene su nagrade u 15 kategorija.

Dobitnica ovogodišnje nagrade za životno delo, Matija Vuica je upravo svojim kreacijama upotpunila snimanje kampanje za ovogodišnji MGF. Opšte je poznato da su upravo Matijine haljine obišle svaku veću modnu meku u svetu, a u njima su uživale svetski poznate dame.

- Ovo je sve čista mašta i iluzija. Dizajneri su iluzionisti koji na trenutak neke želje klijenata pretvaraju u neku priču, a kada to sve skinu sa sebe ponovno su u svom realnom životu. Zato mislim da su svi dizajneri majstori iluzije. Kada te pozovu za ovakvu jednu nagradu čini se kao da te hoće da te otpišu. Pred nama je mojih novih 40 godina, prve četiri decenije sam proslavila prošle godine sa svojim Juricom Popovićem. Iskreno hvala svima i moram da pohvalim Giannu i nezin tim na modnom spektaklu koji su pripremili - poručila je Vuica.

Posthumno nagrađen je dizajner Goran Lelas za životno delo, a nagradu je preuzeo njegov sin. Potom je nagrada za najbolju žensku dizajnerku dodeljena Anamariji Asanović.

- Velika mi je čast da primim ovu nagradu u mom Splitu. Ne radimo zbog nagrada, ali je isto lepo primiti priznanje kao znak da si na dobrom putu i da neko tvoj trud prepoznaje. Zahvaljujem se žiriju koji je odlučio da ova nagrad dođe u moje ruke - zahvalila se splitska dizajnerka, a potom je modnom ikonom godine proglašen pevač Luka Nižetić koji je bio sprečen da dođe na dodelu.

- Ne osećam se kao modna ikona, ali drago mi je ako me drugi takvim vide - poručio je u video poruci koja se prikazala publici na velikom ekranu.

Mišo Obradović iz Beograda proglašen je za najboljeg fotografa, a Pavla Predović primila je nagradu za modela godine. Regionalnim dizajnerom godine proglašena je slovenska A klultura, a Tomislav Janičić i njegov brend "TJ Jewelry" dobio je nagradu za dizajnera modnih dodataka.

Saša Briša Cirman proglašena je regionalnom ikonom, reč je o Slovenki čije je umetničko ime Raiven. Zatim je za najboljeg muškog dizajnera u godini proglašen Hvaranin Toni Carić Rico, a najbolja modna blogerka je Dunja Jovanić.

Najbolji regionalni dizajner je Marko Feher, dizajner iz Bosne i Hercegovine čije kreacije obožavaju Dino Merlin i reper Rasta. Glavna nagrada My Global Fashion Award uručena je fotografkinji Bruni Kazinoti.

Brojna poznata lica prisustvovala su događaju poput Elle Dvornik koja je na dodelu došla u društvu supruga Charlesa Pearcea, Horvat Čagalj, Vedrana Ilić, Gabrijela Budimir, a u predivnoj zelenoj kombinaciji zasijala  je pevačica Magazina Andrea Šušnjara.

Večer pre dodele na kultnoj Matejušci je održan MGF show koji je bio sastavljen u obliku modnog spektakla Optike Ande X Philipp Plein što je ujedno i prva takva revija Philippa Pleina na ovim prostorima.

Reviju je nosilo 11 poznatih influensera (Josip Grabovac, Renata Lovrinčević, Sarah Ćerkez, Petra Čolak, Lana Hrgović, Ivana Mišković, Stefan Đoković, Jelena Coe, Barbara Kurtović, Lucijano Plazibat i Antea Valenta.

Takođe je i Ivica Skoko proslavio 25 godina samostalnog rada revijom.

Kažimo još kako je splitski frizer Ivica Šuljak iz salona HairBook bio i službeni frizer dodele nagrada, a službeni šminker Violeta Kekezović. Restoran "Gusar" pobrinuo se za dobru hranu, a DJ Brothers i bend Sans za sjajnu atmosferu.

Organizatorka Gianna Apostolski najavljuje spektakularne dve večeri gde će grad Split ponovo postati Hollywood, te se zahvaljuje sponzorima ove manifestacije TZ grada Splita, TZ Splitsko -Dalmatinske županije, županiji Splitsko - Dalmatinske i ostalim pokrotviteljima kao što su Optika Anda, Prahir fine jewellery, Nobel water system, Pernod Ricard, hotel Vestibul, heritage hotel Santa Lucija, Mazzgoon food & Noor bar, poliklinika Makeover, ŠRC Lubin, HVK Gusar, Shkoy beach club, Ško vina, Iguana Gin i drugi.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota