• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izložba modnih kreacija “Zuzana Chalupova” autora Darka Kecmana biće produžena do 21. septembra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izložbu čini 15 kombinacija posvećenih motivima slovačke narodne nošnje, cvetnih dezena slovenske kulture iz Kovačice

  • 0
Otvorena izložba modnih kreacija pod nazivom Zuzana Chalupová u Selfie Muzeju

Foto: Promo

Izložba modnih kreacija multimedijalnog umetnika Darka Kecmana posvećenih našoj velikoj umetnici, slikarki slovačkog porekla iz Kovačice Zuski Halupovoj, zbog velikog interesovanja biće produžena do 21. septrembra i svi zainteresovani će moći da je vide svakog dana od 10 do 22 časova u Selfie muzeju u "Galeriji" na Beogradu na vodi.

Izložbu čini 15 kombinacija posvećenih motivima slovačke narodne nošnje, cvetnih desena slovenske kulture iz Kovačice kao i slikama Zuzane Chalupove, među kojima su najpoznatiji: “Moja Kovačica”, “Zima” kao i dečji portret “Katka” i “Zuska”. Motivi dečjeg sveta, crkava, tradicije, običaja i neorenesansne arhitekture.

Sliku “Zima” je sad već davne 1972. Unicef odštampao na novogodišnje čestitke i prodao u dva miliona primeraka širom sveta, a sav novac donirao deci bez roditeljskog staranja, čime je slikarka Chalupova dobila epitet mama Zuska.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zuzana Chalupová Fashion Edition (@zchedition)

Zuzana Chalupova bila je poznata po hiljadama svojih radova, čime spada u jednu od najplodonosnijih slikarki sa tla Evrope i čije je radove nagradila i svetska akademska zajednica, a autor izložbe i modni kreator Darko Kecman oživeo kroz svoje kreacije.

Izložbu je za dva meseca posetilo više od deset hiljada ljudi, među kojima su najviše gosti iz inostranstva, Sjedinjenih Država, Egipta, Japana, Filipina i Južne Koreje.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota