• 3
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Evolucija Kejt Midlton od studentkinje do modne ikone: Sa rastom prestiža rastao je i njen osećaj za stil

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Moglo bi se reći da je kraljevski modni protokol igrao ulogu u oblikovanju njenog ukusa

  • 3
Kejt Midlton Foto: Tanjug/AP, No Credit / Goff Photos / Profimedia

Britanski mediji vole da kažu da je Kejt Midlton oduvek bila stilizovana dama i pre veridbe za princa Vilijama te 2010. godine.

Svoju ljubav prema modi Kejt je pokazivala oduvek. Kada je bila brucoškinja Univerziteta Sent Endruz u Škotskoj, bila je model na dobrotvornoj reviji, gde je nosila providnu haljinu u kojoj je i privukla pažnju princa, svog sadašnjeg supruga.

Još pre nego što je počela da se zabavlja sa princem Vilijamom 2007. godine Kejt je pokazivala ljubav prema prefinjenom stilu i nošenju šešira.

Evolucija stila Kejt Midlton od studentkinje do zaposlene devojke, pa do vojvotkinje od Kembridža, a zatim i princeze od Velsa vidiljiva je na fotografijama.

Kako je uticaj i prestiž rastao, tako je rastao i njen osećaj za stil.


Iako je oduvek znala kako da uklopi odevne komade, Midltonova je doživela priličnu modnu evoluciju otkako se prvi put javno nastupila. Kada su Kejt i Vilijam započeli vezu, njen izgled je bio fizičko oličenje mode "Y2K". Kao što samo ime govori, reč je o trendu koji rekonstruiše modu kasnih devedesetih i modnih stilova s početka dvehiljaditih.

Od teksas farmerki niskog struka i majica sa šljokicama, beretki i grejača, odeća Kejt Midlton u tom periodu bila je ekscentruična, zabavna i odražavala je taj vremenski period. Nakon završenog univerziteta Kejt je počela da nosi uglađene komplete koji su bili dosta formalniji, ali tek kada je zvanično postala član kraljevske porodice, princezin stil je postao sinonim za eleganciju.

Moglo bi se reći da je kraljevski modni protokol igrao ulogu u oblikovanju njenog ukusa jer je kroz vreme uspela da podigne svoje lične ukuse na precizan nivo kraljevskih modnih očekivanja.

Od vintidž izgleda inspirisanih njenom pokojnom svekrvom, princezom Dajanom, do modernih monohromatskih autfita, Kejt je kreirala kraljevsku garderobu koja je postala njena prepoznatljiva crta.

Od septembra ove godine, kada je dobila titulu princeze od Velsa, Kejt počinje novo poglavlje i kada je odevanje u pitanju. Buduću da nosi titulu princeze, Kejt će morati da nosi odevne komade dostojne jedne princeze.

Kako smatra bihevijoralni ekspert Daren Stanton, Kejt u poslednje vreme koristi dve boje koje označavaju moć.

- Kejt obožava da nosi crvenu odeću. Reč je o boji koja se karakteriše kao boja superheroja. Većina superheroja nosi uniforme crvene ili plave boje - mišljenja je ekspert.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Bata Boki

    17. decembar 2022. | 09:35

    Sa toliko novca i stilista oko sebe..pa stvarno bi bilo glupo da bude lose obucena. Sta znaci kad se za takve osobe kaze ,,ima stila,,???!!! Kad vidis na ulici mladu zenu lepo obucenu,i svi se okrenu za njom...e to znaci imati stila!

    Podelite komentar

  • Motka

    17. decembar 2022. | 09:24

    Ni kuka, ni struka, same kosti.

    Podelite komentar

  • poenta

    17. decembar 2022. | 13:47

    Ona je meni uzasna .... onaj kes ( toboze nasmejana) to je lazno... tj: namestena faca pred ogledalom a otrov izlazi iz duse.

    Podelite komentar