• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Second hand" radnje osvojile su 2022. godinu: Nov trend, stara garderoba

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zašto su ove radnjice postale popularne?

  • 1
second hand

Foto:Shutterstock

"Nečije otpad za nekog drugog je blago" je možda i prava definicija "second hand" radnji. Zašto su postale pravi hit, pogotovo kod mladih i kako se prihvatanje ovih radnji menjalo kroz vreme?

Kada jednom pronađete nešto što vam se svidelo, teško je odoleti kupovini. "Second hand" je idealna zamisao kako da nađete retro, jedinstvene ili uvek potrebne komade - da su u doborm stanju, a da su pritom neverovatno pristupačne. Ono što je sigurno, prenosi "Trvst.world" jeste veoma lepa promena u društvu koja nosi ovakva radnja - prelaz iz hvalisanja što skuplje plaćenog komada odeće (čak i najobičnije stvari poput čarapa), do nadmetanja ko je našao zanimljiviju stvarčicu, ali po izuzetno niskoj ceni. Od "bilo je 100 evra i više" do "nećeš verovati, našla sam za 100 dinara!"

Naravno, trebalo je vreme da se ovaj "lov" na garderobu prihvati u potpunosti u sistemu društva, ali ko je bio strpljiv, dočekao je, dok onaj koji je osuđivao verovatno je promenio mišljenje.

second hand

Foto:Shutterstock

Ranije se na ovakav tip prodavnica gledalo kao na garderobu koju će retko ko nositi jer je, kako kažu, ili je u nenosivom stanju ili je prljava. Ali danas, to je drugačije, a verovali ili ne, do pre samo 15-ak godina je vladao loš glas o ovim radnjama.

 

Nove generacije osvajaju second-hand lokale

Da li su neki vođeni ovim trendom ili su drugim načinom stekli svest o benefitima koje nam donose ove radnjice, nije toliko bitno, jer je lepo videti da mladi razaznaju šta je vredno platiti skuplje, a šta se ipak za njihov ukus može naći jeftinije. Na društvenim mrežama kruže svakodnevno snimci i slike šta su sve pronašli od garderobe u ovim radnjama i time sigurno influenseri i ostali vršnjaci bude još veću želju da se mladi pozabave ovim izazovom.

second hand

Foto:Shutterstock

Pružanje druge šanse garderobi, ne znači da morate da je obrađujete nakon što je kupite, u većini je dovoljno da se lepo opere i spremna je za nov život u vašem ormaru.

Oslobodite se predrasuda i brže-bolje se oprobajte u ovoj potrazi za blagom. Imajte na umu, nekada ćete naići i na zaista vrednu garderobu, možda čak i na potpuno novu, eventualno na košulju kojoj fali dugme, ali zasigurno možete doprineti svom stilu kupovinom u ovim radnjicama.

(Ona.rs/Marta Petrović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Au

    26. decembar 2022. | 19:27

    U Srbiji se već 20 godina kupuje masovno u sekend hend radnjama a vi ste ih otkrili tek u 2022. godini!!!!

    Podelite komentar