• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nina Rajak je predstavljala Srbiju na najvećoj modnoj reviji u Kataru: "Nastavljamo da sanjamo veliko"

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Biti dizajner u Srbiji nije uvek lako, mnogo je izazova na svakom koraku, ali ukoliko ovaj posao ne samo voliš, nego živiš i dišeš kao svoju svrhu, uspećeš", rekal je Nina Rajak za Ona.rs

  • 0
Katar revija Foto: Giuseppe CACACE / AFP / Profimedia

Nina Rajak je dizajnerka autentičnih modnih komada i čuvena je u regionu, a njen talenat prepoznat je i u svetu, s obzirom na to da joj je pripala ta čast da predstavlja Srbiju u Kataru na najvećoj modnoj reviji koju je ikada organizovala Karin Rotfeld.

Kao dizajneru koji je oduvek pretendovao na šire tržište od domaćeg i koji se obrazovao na jednom od najboljih internacionalnih univerziteta u Italiji, svako istupanje izvan naših granica joj je posebno važno, posebno zbog globalnog uticaja i dostignuća same revije.

- Činjenica da je tim Karin Rotfeld odabrao baš mene iz Srbije neizreciva mi je čast. Što se tiče kreacija, ostala sam dosledna svom modnom potpisu; dres sam redizajnirala sam koristeći crni lateks, a od istog materijala bila je i jedna od mojih najistaknutijih kreacija na pisti, otelotvorujući taj odvažni, ali "fashion-glam rock" vajb brenda - započinje Nina prenošenje svojih utisaka iz Katara.

Naša sagovornica ističe da je cela organizacija bila na svetskom nivou.

- Pripreme su trajale oko tri meseca, najzahtevnije, ali i najinteresantnije bilo je rekreirati "Off-White" dres, te odabrati autfite koji će me reprezentovati u svetu. U tome mi je pomogao i tim Karine Rotfeld koji je uspeo da izvuče suštinu našeg brenda na površinu, delili smo istu viziju.

Reviju su krasile čuveni supermodeli poput Adriane Lime i Alesandre Ambrozio, a predstavili su se "high fashion" modni brendovi kao što su "Prada", "Sen Loren", "Versače", "Loeve", "Dior", "Barberi", "Viktorija Bekam", "Đorđo Armani", "Moskino", "Tom Ford", "Mja Miu", "Fendi" i "Valentino".

Jedinstvenom modnom pričom i reprezentacijom, sa modelom Minom Cvetković Nina je branila boje srpske zastave. Imala je tu čast da razgovara sa princezom Aj Majasom bint Hamad Al-Thani, kao i sa samom Karin Rotfeld.

Katar revija, Nina Rajak Foto: Privatna arhiva

- Imala sam sreću da je moj modni potpis prepoznat od strane KR tima i nisam morala ništa da menjam. Bilo je dizajnera koji su poslali odabrane autfite, ali kasnije ipak nisu prošli finalni odabir. Zbog toga sam još ponosnija što smo došli do samog kraja i napravili ovako veliki uspeh. Moj kreativan rad oduvek se zasnivao na modi budućnosti, 3D formama i nekonvencionalnom dizajnu. Naše tržište nije uvek zahvalno za inovativne ideje, ali zato su tu ovakvi projekti da nam daju vetar u leđa - napominje Nina ističući na čemu su se zasnivale njene kreacije.

Nini se, kako i sama kaže, ostvario san, kao i sav trud i rad tokom prethodnih 10 godina rada i razvijanja brenda.

- Biti dizajner u Srbiji nije uvek lako, mnogo je izazova na svakom koraku, ali ukoliko ovaj posao ne samo voliš, nego živiš i dišeš kao svoju svrhu, uspećeš - govorila je Nina o suštini bavljenja ovim poslom.

Projekti za predstojeću 2023. godinu se uveliko planiraju u Nina Rajak modnom ateljeu. Kaže kako nastavlja da sanja velike snove i svesna je da je za njihovo dostizanje neophodno i ogromno zalaganje. Rušenje granica glavni je pečat njenog brenda, a ovakva manifestacija dokazala joj je da je i te kako prepoznata i uvažena i da može svojim radom da parira najpoznatijim modnim imenima.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota