• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kim Kardašijan kupila privezak koji je nekada pripadao princezi Dajani

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kim je za krst od približno 5,25 karata odvojila 182.000 evra

  • 0
Krst lejdi DIjane Kim Kardašijan Foto: Courtesy of Sotheby's/MEGA/The Mega Agency/Profimedia, Tanjug/AP

Kim Kardašijan potrošila je više od 182.000 evra na privezak koji je nekada nosila princeza Dajana. U pitanju je Atalah krst koji je bio na aukciju u Londonu. 

Privezak je 1920-ih napravio dizajner luksuznog nakita Garrard, a princeza Dajana ga je nosila u nekoliko navrata.

Međutim, privezak je ostao najzapamćeniji kada ga je Dajana ponela 1987. godine, te su mnogi komentarisali da je to "najneobičniji komad koji je princeza ikada ponela".

Krst lejdi DIjane Foto: Courtesy of Sotheby's/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Krst ima ukupnu težinu dijamanta od približno 5,25 karata. Uoči prodaje, Kristijan Spofort, šef odeljenja nakita u Sotbi u Londonu, rekao je:

- Nakit koji je posedovala ili nosila pokojna princeza Dajana veoma retko dolazi na tržište, posebno komad kao što je krst Atalah, koji je tako šaren, smeo i prepoznatljiv. U određenoj meri, ovaj neobičan privezak simbolizuje princezinu sve veću samouverenost u njenom izboru haljine i nakita, u tom određenom trenutku njenog života.

Kim je i ranije pokazivala interesovanje za istorijske modne predmete. Rijaliti zvezda je 2011. godina platila 60.000 evra za tri zlatne i žad narukvice koje su pripadale glumici Elizabet Tejlor. Godine 2017. kupila je "cartier" sat, koji je nekada bio u vlasništvu Džeki Onazis, supruge bivšeg američkog predsednika Džona Kenedija, za 350.000 evra, piše "Sky".

Kim je ponela i čuvenu haljinu Merilin Monro na prošlogodišnjoj Met Gali. Inače, Kim je haljinu kupila za vrtoglavih 4,8 miliona dolara.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota