• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ana Vintur zvanično otkrila dres-kod za Met galu 2023: Sve će biti u znaku pokojnog dizajnera

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prve nedelje u maju nas očekuje pravi modni spektakl

  • 0
Ana Foto: Profimedia/AKM Images/Backgrid USA, Tanjug/AP

Najveći modni događaj, Met gala, biće održan 1. maja ove godine u Njujorku, a ljubitelji mode željno iščekuju da vide poznate ličnosti i toalete u kojima će zasijati. Kao i svake godine, tako i ove, zvanice Met Gale imaju dres-kod, odnosno, pravilo oblačenja, koje moraju da ispoštuju.

Ana Vintur, koja je na čelu ovog događaja od 1995. godine, juče je zvanično otkrila temu ovogodišnje Met gale, a mnogi veruju da će retko šta moći da je nadmaši.

- Ove godine Met gala biće održana prvog maja i odaće počast jednom od najvećih talenata mode: Karlu Lagerfeldu. Popratna izložba pod nazivom "Karl Lagerfeld: Linija lepote" odaje počast plodnom dizajneru koji je vodio velike modne kuće, uključujući "Šanel", "Fendi" i "Kloi".

Mikela Koel, Penelope Kruz, Rodžer Federer, Dua Lipa i Ana Vintur biće kopresdedavajući večeri. A odavanje počasti gospodinu Lagerfeldu nije samo zadatak muzejskih kustosa: dres kod 2023. je "U čast Karlu"- stoji u objavi na "Instagram" profilu magazina "Vog".

Stela Tenat, Karl Lagerfild Foto: Tanjug/AP

Karl je kreirao kostime za pozorišta i opere u Firenci, Beču, Salcburgu i Monte Karlu. Bio je i veliki ljubitelj fotografije. Neretko je sam slikao svoje modele, čak i objavio nekoliko knjiga sa svojim fotografijama, a zanimljvo je da su ga novinari zvali "Kajzer Karl".

Kada je njegov izgled u pitanju, zaštitni znaci bili su mu lepeza, bela kosa vezana u konjski rep i crne naočare za sunce. Govorio je četiri jezika - nemački, francuski, engleski i italijanski.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota