• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Prada", skromnost i svakodnevica: I jednostavnost može izgledati glamurozno

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 1
Prada Foto: Tanjug/AP

Pre nego što je "Pradina" revija za jesen 2023. na Nedelji mode u Milanu počela u četvrtak, u ogromnoj sali na teritoriji umetničke fondacije "Prada", plafon je delovao neobično nisko, kao u podrumu ili garaži. Sedišta su bila betonsko sivi blokovi, za razliku od plišanih sedišta u bioskopskom stilu od pre godinu dana. Da bi našli svoja mesta u zamračenom prostoru, gosti su morali da koriste svetlo sa svojih telefona.

Kada je revija počela, plafon se tiho dizao, sve više i više. Manekenke su šetale u snežno belim suknjama i belim baletankama, primećene su i Điđi Hadid i Kendal Džener. Trenutak, koji su obezbedili Mijuča Prada i Raf Simons, kao i majstori za scenografiju u "Pradi", bio je metafora za nadu.

Bela boja je dominirala, mini-suknje i suknje srednje dužine od "couture" svile izvezene belim cvećem, dugačka suknja sa volanima, duža suknja u stilu 50-ih. Gornji delovi odeće su bili izrazito utilitarni.

Od početka svoje saradnje, Prada i Simons su nastojali da svojoj odeći daju čvrstu osnovu u stvarnosti. Ima dosta novina, ali one proizilaze iz osnova mode - oblika, proporcija, novog načina gledanja na lepotu i prošlost.

"Ono do čega mi je sada stalo je da pridajem važnost onome što je skromno", rekla je Prada posle revije. "Da cenim skromne poslove, a ne samo ono što je glamurozno."

Simons je dodao da su razmatrali različite uniforme, upadljivo one za medicinske sestre, pilote i vojnike. "Želeli smo da im na neki način damo još jednu važnost", rekao je on.

Na reviji je bilo obilja sjajnih individualnih stilova, posebno kaputa i muških jakni za radnu odeću; košulje sa šiljastim, detaljnim kragnama.

Međutim, najupečatljivije stvari u kolekciji su bile one koje su Simons i Prada učinili takvim da pokazuju da skromnost može izgledati glamurozno, piše "The Cut".

Video: Astrolozi kažu da ovi znakovi i nemaju baš stila za oblačenje

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • BASA

    25. februar 2023. | 14:48

    Ništa novo ! Nosilo se i pre više od pola Veka ! Odličan primer da se " Moda Vraća " !

    Podelite komentar