• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Modna retrospektiva: Da li se sećate sova-ogrlica koje su u jednom momentu zavladale svetom?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svi su nosili odeću, torbe, pa čak i ukrase za tadašnje telefone sa ovom sovicom, ali je ogrlica definitivno bila obeležje ovog modnog trenda

  • 1
Sova ogrlica, Sova u modi, modna retrospektiva, 2000-te Foto: Shutterstock

Trendovi 2000-ih godina nose zanimljive "situacije" i modne momente, ali se jedan iznenada pojavio i neobjašnjivo zavladao svakim ćoškom.

Kada bismo provirili u vreme oko 2010. godine, vrlo zanimljiva moda bi nas dočekala. Osim slojevitog oblačenja, poput maičice na kratke rukave, ispod koje viri majica na bretele ili plitke, uske pantalone, kao i ne baš najbolji "trikovi" za šminkanje, takođe bi nas dočekala i jedna sova.

Da, upravo sova je bila jedno od obeležja ovih godina, a kako je naišla, tako je i otišla - iznenada.

Međutim, verovali ili ne, ova životinja se ne pojavljuje prvi put u 2000-im godinama, već se pojavljuje još u 1970-im godinama. Naravno, menjala je izgled, ali ne drastično. I tada je bila duga ogrlica sa koje visi poveća sova.

Sova je simbol mudrosti, a '70-ih su zbog političkih, moralnih i etičkih istraživanja u Sjedinjenim Američkim  Državama je upravo vrednost mudrosti postala ugrađena u svest nacije.

Tako su se pojavljivale u raznim varijantama, ali je ogrlica sa sovom krupnijeg tela, čvrsto ponovo zgrabila svoje mesto u 2000-im godinama. Telo joj je bilo isprekidano i rebrasto, kako bi izgledala "pokretnije". Prvenstveno su dolazile u srebrnim bojama, ali su kasnije zašarenile svoja perja. 

Sove su osvojile svet nakita, ali su se brzo proširile i na odeću, kao i na rančeve i torbe. Međutim, majice sa slikom sove nisu bile ni približno popularne koliko i same ogrlice.

Sova ogrlica Foto: Shutterstock

Po današnjim trendovima, možemo videti da se moda obnavlja i da se stilovi vraćaju, ali sa dodatkom modernog. Iako mnogi ove sovice žele da ostave u svojoj fioci 2000-ih, možda će ponovo sleteti na naše ogrlice.

Pojavile su se neprimetno i u jednom momentu su ih skoro svi nosili, ali su isto tako i otišle. Hoćemo li ponovo prisustvovati ovoj eri noćnih ptica?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Magija inspirisana belinom: Atelje Igor Todorović je predstavio kolekciju pod nazivom BELLA

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Lol

    1. jun 2023. | 19:13

    Kako nisu bile popularne majice sa sobom, kad je svaka treća bila sa sivom pre desetak godina? Još imam svoj privezak za ključeve sovu bakarne boje.

    Podelite komentar