• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ove 3 dame biraju domaće kreacije: Džejla Ramović, Verica Rakočević i Jelena Gavrilović stil dižu na viši nivo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pažljivo birani trendi materijali i vrhunski krojevi

  • 1
Godišnjica magazina Story Foto: Kobra

Godišnja žurka magazina "Story" jedan je od prestoničkih događaja za koji se naše poznate ličnosti, kada je moda u pitanju, i te kako svojski potrude. Svake godine crvenim tepihom šetaju dame iz sveta muzike, glume i influensa u svečanim toaletama i pokazuju da li i kako prate trendove, da li podržavaju domaće dizajnera ili daju novo ruho starim kreacijama.

"Prva dama" srpske mode, Verica Rakočević ponela je svoju kreaciju iz kolekcije predstavljene na Montenegro Fashion Week, pod nazivom "Moć žene". Na prvi pogled se čini da je obukla najaktulelniji komad sezone - maksi haljinu, međutim, ovo je dvodelni komplet koji se sastoji od suknje i mantila. Napravljen je u dva desena istog kolorita, a prema Veričinim rečima, ovo je njena "omiljena kreativna igra".

Komplet je izrađen od organdina - lagane, prozirne tkanine koja je izvorno izrađena od svile. Materijal takođe može biti izrađen od sintetičkih vlakana, prvenstveno poliestera i najlona.

Ostatak njene kolekcije za proleće/leto odlikuju još lan i čipka.

Mlada muzička zvezda Džejla Ramović izdvojila se odabirom svetskog dizajna i minimalističke estetike. Ona je takođe ponela kreaciju domaćeg brenda “Batakovic”. Vanvremenski stil, zemljani tonovi, a opet sa urbanim obrtom - maksi haljina od debljeg lana bila je Džejlin izbor. Interesantnu kreaciju odlikuju dugački rukavi sa manžetnama, pojas sa lastišem i gajkama za kaiš, kao i porubi duž suknje.

Dašak pastelnih tonova, upečatljivog, ali i dalje prefinjenog glamura na crveni tepih donela je glumica Jelena Gavrilović. U njenom bebi-plavom ansamblu najupečatljiviji je glamurozni mantil, delo dizajnera Predraga Đuknića iz aktuelne kolekcije. Mantil je celom dužinom, a najviše na ramenima, reverima i rukavima ukrašen kristalima i cirkonima. Ispod njega obukla je čipkanu dugačku haljinu sa kragnom, što je idejna zamisao kreatora.

Monohromatsku kombinaciju začinila je torbom u tamnijoj nijansi plave i srebrnim sandalama, koje su se slagale uz viseće minđuše.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Magija inspirisana belinom: Atelje Igor Todorović je predstavio kolekciju pod nazivom BELLA

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Eto!

    1. jun 2023. | 17:12

    Haljina Verice Rakocevic je super. Druge dve su bez veze i babacke.

    Podelite komentar