• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Haljina princeze Dajane prodata za rekordnih 1,1 milion dolara na aukciji: Sve njeno i dalje intrigira

O. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

11 puta više od procenjene cene

  • 0
Princeza Dajana prsten Foto: Ken Goff / Goff Photos / Profimedia

Svaki detalj iz života princeze Dajane budi veliku pažnju javnosti. Tajne koje se otkrivaju, uspomene kojih se njeni bližnji sećaju, a tako i odeća koju je nosila. Posle džempera sa ovcom koji je bio vrlo uspešan na aukciji, potom i raskošne haljine, sada je za 1,1 milion dolara prodata i haljinu Žaka Azagurija koju je princeza Dajana prvi put nosila tokom posete Italiji 1985.

"Julien's Auctions" objavila je u nedelju da je večernja balerina-haljina princeze Dajane marokansko-britanskog modnog dizajnera Žaka Azagurija, koju je nosila u Firenci u Italiji u aprilu 1985. i ponovo u Vankuverskom simfonijskom orkestru 1986., zajedno sa odgovarajućom ilustracijom, prodata. Pobednička ponuda je bila 11 puta veća od prvobitne procene od 100.000 dolara.

Identitet kupca je nepoznat.

Prodaja obara prethodni svetski rekord za najskuplju haljinu koju je nosila princeza Dajana na aukciji. Bila je to ljubičasta večernja haljina dizajnera Viktora Edelštajna prodata za 604.800 dolara.

Princeza Dajana haljina Foto: VALERIE MACON / AFP / Profimedia

Prema Julien's Auctions, „haljina sa podstavljenim jastučićima za ramena ima crni somotski korfej sa izvezenim zvezdama od metalik-konca; napravljena je od "Jakob Schlaepher" tkanine sa dvoslojnom kraljevskoplavom suknjom od organze sa pojasom i mašnom. Balerina-suknja je bila savršena za Dajaninu ljubav prema plesu i njenom pokroviteljstvu Engleskog nacionalnog baleta."

Pored haljine na istoj aukciji prodata je Emanuelsova bluza od ružičaste šifonske boje koju je nosila Dajana na svom veridbenom portretu iz 1981. godine za 381.000 dolara, što je skoro četiri puta više od prvobitne procene od 80.000 dolara.

Penzionisani dizajner je rekao da je princeza Dajana bila „uvek veoma uzbuđena modom i znala je da će zadovoljiti toliko ljudi koji samo čekaju da ona izađe u sledećoj haljini, bilo da čekaju na ulici ili je gledaju na televiziji. Dugo se trudila da sve bude kako treba, birajući prave cipele i nakit", prenosi "People.com", u čijem je vlasništu haljina nekada i bila.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Sećate li se "osvetničke haljine" princeze Dajane?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota