• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Džejson Pristli: Glumac koga je proslavila uloga Brendona iz Beverli Hilsa, miljenika žena

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Džejson Pristli slavi 54. rođendan

  • 0
Brendon, Džejson Pristli, Beverli Hils Printskrin: Youtube/CBS

Serija "Beverli Hils, 90210" obeležila je odrastanje generacija 90-ih. Kroz njene protagoniste mnogi su proživljavali prve ljubavne jade, spoznavali životne odnose, želeli da budu neki od likova u epicentru američkih dešavanja. Jedan od muških likova koga su devojke obožavale bio je Brendon. Glumio ga je Džejson Pristli, koji danas proslavlja 54. rođendan.

Poznat je i po šouu "Call Me Fitz", kao i po seriji "Private Eyes".

Šta je to Brendon imao što ga je činilo tako privlačnim i uzornim?

Serija koju je činilo deset sezona emitovanim je na "Foksu" od 4. oktobra 1990. do 17. maja 2000. Predstavlja najduže prikazivanu seriju koju je producirao Speling, trajući malo duže od "Dinastije".

U februaru 1992, na vrhuncu popularnosti serije, tri glavne zvezde, Džejson Pristli, Šanen Doerti i Luk Peri, prikazane su na naslovnici "Roling stouna".

Franšiza koja prati živote grupe prijatelja koji žive u bogatoj zajednici u Beverli Hilsu, dok prelaze iz srednje škole na koledž i u svet odraslih, donosi nam avanture sestre i brata, Brende i Brendona, uvek dobrog momka.

On je u seriji imao sve - izgledao je privlačno, nije bio bahat i uvek je se ponašao najuzornije od svih iz družine.

Brendon, Džejson Pristli, Beverli Hils Foto: Instagram/jason_priestley

Odrastanje u brojnoj porodici

Džejson Bredford Pristli rođen je 28. avgusta 1969. godine u Severnom Vankuveru, Britanska Kolumbija. Naklonost ka glumi mogao je da nasledi od make Šeron Kirk. Odrastao je uz stariju sestru, glumicu Džastin Pristli, polubrata i sestru. Naturalizovani američki državljanin postao je 2007. godine.

Televizija ga pamti prvo po reklamama, a potom i po manjim filmskim ulogama da bi 1990. godine bio izabran za Brendona Volša.

Bio je nominovan za dva Zlatna globusa za svoj rad u seriji. Takođe je režirao 15 epizoda emisije. Ostao je u emisiji do 1998. godine, kada se Brendon preselio u Vašington, DC. Brendon je bio poslednji Volš koji je napustio emisiju; nastavio je da bude izvršni producent sve dok se emisija ne završi 2000. godine, piše "Vikipedija".

Prvi brak trajao manje od godinu dana

Ovaj miljenik žena 2. februara 1999. venčao se sa šminkerkom Ešli Piterson, a razveo se 11 meseci kasnije.

I njegova druga žena, Naomi Laud, jeste šminkerka, a venčali su se 14. maja 2005. Imaju ćerku i sina.

Jedna od pasija mu je vožnja trkačkih automobila, a bio je i deo izveštavanja sa ovih takmičenja. Tokom jedne vožnje bio je i ozbiljno povređen.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by jason_priestley (@jason_priestley)

Džejson je ostvario i mnogobrijne filmske uloge, a čini se da ga je lik iz kultne serije obeležio za sva vremena. Na najblistaviji i najosećajniji način, kao deo nečijeg sazrevanja.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On