• 1

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zašto volimo Toma Hardija? Talentovani glumac tvrdi "da nije muževan u stvarnom životu"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Tom Hardi danas proslavlja svoj 46. rođendan, a mi vam prenosimo neke stvari zbog kojih je ovaj glumac, naprosto, neodoljiv

  • 1
Tom Hardy, Tom Hardi Foto: Profimedia/Abaca Press

Britansko glumačko blago Edvard Tomas Hardi je svojim prodornoplavim očima i impresivnim talentom osvojio publiku širom planete - kako muškarce, tako i žene.

Njegova prisutnost i ubedljivost na sceni je toliko jaka da mu niko nije mogao osporiti glumačko umeće ili je staviti u drugi plan zbog savršenih crta lica i muževnog izgleda koji "obara sa nogu". Odmah se znalo - ovaj čovek je biser u svojoj generaciji. "Novi Marlon Brando" - kako ga je nazvao njegov kolega Kristofer Nolan.

Svoj zanat kalio je na Akademiji glume, prvu ulogu dobio je davne 2001. u filmu "Black Hawk Down", ali internacionalnu slavu stekao je tek 2008. u kultnom filmu "Bronson"; cela planeta je zapamtila njegov lik kad je zaigrao u blokbasteru "Inception", rame uz rame sa Leonardom Dikapriom i Kilijanom Marfijem.

Slava je kul stvar, ali na kraju dana svi smo mi ljudska bića. Iako sam neverovatno zahvalan na zabavi koju mi moj posao donosi, ne verujem ni sopstvenim intervjuima, ako me razumete? Volim da budem neko drugi, ne ja. A kad si na crvenom tepihu, svi kažu: "Evo ga Tom Hardi". Ne želim da budem Tom Hardi, zato igram druge ljude - govorio je iskreno, a prenosi "Brainyquotes".

Borilačke veštine, česte nasilne uloge i senzitivnost u pravom životu

Nakon čuvenog "Bronson" filma, Tom je uplovio u uloge negativaca koje su često zahtevale izuzetno intezivne fizičke pripreme. Podsetimo se njegove maestralne izvedbe braće blizanaca Krej u "Legendi", zatim potresnog "Ratnika", pa "Povratnika", "Betmena", "Venoma", "Pobesnolog Maksa"... U poslednjih 12 godina, lista filmskih uspeha ovog glumca je beskonačna.

No, sve to možda ne bi bilo izvodivo da on, lično, u svom privatnom životu, ne obožava borilačke veštine i ekstremne sportove.

Hardi poseduje crni pojas u kik-boksu, trenira boks, profesionalno jaše konja, vozi motore i obožava džiu-džitsu.

- Džiu-džitsa je slična budizmu. Sve čega se bojimo moramo da držimo blizu sebi - kako bismo preživeli. Ako se daviš i vidiš truplo kako pluta pored tebe, zakači se za njega jer će te spasiti. Svi govore da sam ja muževan čovek, ali ja sebe nikad nisam tako doživljavao. Proveo sam detinjstvo pomažući mami oko izbora garderobe i štikli, stoga sam vrlo u kontaktu sa svojom ženskom stranom. Potpuno suprotno od likova koje igram - istakao je.

Posvećen u ljubavi 

Tom je veliki pobornik tetoviranja, te iako tvrdi "kako je odrastao u intelektualnoj porodici" - tetovaže su oduvek bile njegova vrsta ekspresije; ima ih tačno 30, svaka govori o nekom proživljenom iskustvu, a jedna od njih uključuje i portret njegove žene Šarlot Rajli.

- Dolazim iz pristojne gradske porodice, ali moje tetovaže govore gde sam sve bio. 

Bračni par Hardi ima sina Luisa, sa kojim glumac "obožava da igra Xbox ili gleda crtane-filmove".

Raznovrsni talenat

Hardi je, pre nego je postao miljenik celog globusa, ostavio trag na pozorišnim daskama u Londonu.

- Glumim na filmu, ali sam obučavan za pozorište i njemu se uvek rado vraćam. Obučen sam da igram Šeksipirova i Čehova dela. U Americi brzo postaneš brend, a brend mora biti kontrolisan. Toga u pozorištu nema- govorio je.

Tom takođe tečno govori francuski i vrlo je hvaljen po pitanju menjanja dijalekta i akcenta. On se vodi metodskim pristupom glumi -  što znači da svaku svoju ulogu istražuje do maksimalnih granica i "preuzima lik u potpunosti", prenosi "Facts".

"Borba sa unutrašnjim glasovima" i veliko srce

Svetski poznati glumac dugo je vodio borbu sa bolestima zavisnosti i bio redovni konzumant alkohola i zabranjenih supstanci. Tu borbu je, navodi, dobio zahvaljući svojoj porodici.

- Moja glava je vrlo zauzeto mesto. Imam glasove koje moram da obuzdavam - pričao je.

Englez sa magičnim plavim očima čuva posebno mesto u srcu za životinje sa ulice, veliki je ljubitelj pasa, i ima ih nekoliko, koje je spasio tužnog života koji im je bio namenjen.

Takođe je glavni donator više dobrotvornih organizacija od kojih se ističe "Prince's trust", koja podržava sve one koji imaju poteškoće da se ostvare u karijeri.

- Ko si ti? Šta si uradio danas? Od kakvog si mi značaja? Šta imaš da ponudiš svetu? Kako provodiš svoje vreme na ovoj planeti? Da li si živ ili samo mesečariš? - rekao je jednom prilikom.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ko je zapravo Vjera Mujović: Glumica za Ona.rs o predstavama i motivima za bavljenje glumom i naukom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike On

Komentari

  • Z

    15. septembar 2023. | 12:02

    Pa bar je faca ako niata drugo kao sto kaze,a volimo da kazemo lep kao iz Holivuda! Jedno Vreme su zastranili sa prosecnim facama sto musko sto zensko,jednoatavno ,nije interesantno!

    Podelite komentar