• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li je Teo Džejms novi Bred Pit? Konačno u novoj mačo ulozi nakon "Belog lotusa"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pored glume, još kao tinejdžer se oprobao u muzici, a u svetu filma i kao producent, pokrenuvši sopstvenu produkcijsku kuću

  • 0
Theo James Foto: Supplied by LMK / imago stock&people / Profimedia

I dok "Džentlmen" Gaja Ričija drži mesto broj 1 na "Netfliksu", Teu Džejmsu raste status jedne od najpopularnijih i najpoželjnijih zvezda.

Glumac punih usana i jagodica, a i dalje vrlo muževne pojave, koji nam je pažnju privukao u "Belom lotusu", vodi zanimljiv i raznovrstan život van javnosti.

On je porodičan čovek od 2020, kada je uplovio u brak u kojem je dobio dvoje dece. Vodi miran život, a dobija ovoliko javnog prostora. Kako mu to polazi za rukom?

Teovo puno ime je, u stvari, Teodor Piter Džejms Kinaird Taptiklis. Rođen je u Haj Vikombu, nedaleko od Londona, u porodici sa petoro dece. Diplomirao je filozofiju na Univerzitetu u Notingemu. Nakon što je diplomirao, pridružio se dramskoj školi Bristol Old Vic Theatre School, na jugozapadu Engleske. Tamo je Džejms upoznao svoju suprugu Rut Kirni, irsku glumicu, sa kojom je delio daske koje život znače.

Džejms je radio kao barmen i spasilac pre nego što je postao profesionalni glumac. Njenog TV proboj desio se u dve epizode serija "Strastvena žena" još 2010. A onda je dobio ulogu Kemala Pamuka, turskog diplomate u prvoj sezoni serije "Dauntonska opatija".

Jedna od stvari koje je Džejms počeo da dokazuje u ovoj fazi stupanja na javnu scenu bilo je njegovo lako savladavanje zadataka, što je dokazao igrajući likove iz celog sveta u svojoj ranoj karijeri i vešto primenjujući turske, američke, irske i škotske akcente.

Njegova ključna uloga desila se sa filmom "Divergent", distopijskim klasikom za mlade, zasnovanom na seriji knjiga Veronike Rut. Tumačio je Tobajasa Itona, traumatizovanog, ali privlačnog lika koji ostvaruje romantičnu vezu koja se nije smela desiti u njihovom svetu.

Pored glume, još kao tinejdžer se oprobao u muzici, a u svemu filma i kao producent, pokrenuvši sopstvenu produkcijsku kuću.

Iako je glavnu ulogu tumačio u ovoj vrlo zapaženoj sagi tokom prošle decenije, ulogom u "Belom lotusu" smo počeli na njega da gledamo kao na novog Breda Pita, pogotovo nakon scena gde je prilično obnažen.

- Znam da često dobijam posao zbog toga kako izgledam. Nadam se da ću zadržati posao zbog načina na koji se ponašam - rekao je on jednom prilikom.

Čini se da ga se ženski deo publike tek tada ozbiljno shvatio, a izgleda i uželeo.

On se na male ekrane vratio kao Edi, naslednik očeve vojvodske titule i imanja, ali i skrivenog biznisa. Uloga podrazumeva sve elemente koji su potrebni da na njega gledamo kao na novog holivudskog dasu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Miloš Timotijević o filmu "Poslednji strelac", saradnji sa Nenadom Jezdićem

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On