Ko su nebinarne osobe? Postoji bar 6 kultura širom sveta koje tradicionalno prepoznaju više od dva pola

Nebinarna osoba je neko ko se ne identifikuje isključivo kao muškarac ili žena, već se oseća kao mešavina polova ili kao da uopšte nema rod

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Ona.rs.
Odgovor na komentar korisnika Lale
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Nenaf

    12. maj 2024 | 19:59

    ..napisite bre lepo da su to jasno fizicki definisane polnim organom osobe.. od Boga i majke koja ih je rodila..ali sa mozgom nesto nije u redu..pa ne mogu da prihvate da postoji samo musko i zensko..tojest bolest za koju jos nije pronadjen lek..

  • Vitez Koja

    12. maj 2024 | 19:46

    Jednostavno je, ako imaš ćunu, ti si muškog pola, jer imaš muški polni organ, ako nemaš ćunu, odnosno imaš v.ginu, onda si žensko, jer imaš ženski polni organ, ima retkih mutacija gde poseduju i jedno i drugo, e jedino to može biti taj nedefinisani naziv, jer je i pol nedefinisan.E sada ako pričamo o hormonskom ili psihičkom disbalansu, to je nešto drugo.Ja mogu da se osećam kao Cajlonac i to jeste moja stvar, kako se ja osećam, ali ja sam i dalje muškarac, koji je ili zbog neke predispozicije, sklonosti psihičkim devijacijama, traume, ili pomodarstva rešio da budem Cajlonac.I onda me nerviraju ljudi koji mene vide kao muškarca i čoveka i tražim neka svoja prava, koja su mi već zagarantovana, kao i svima ostalima.Ja samo primećujem da je ljude vrlo lako istripovati na nešto, ubaciti im neku doktrinu, koju će da slede i mislim da ima možda i više onih koji iz pomodarstva, nekog bunta, takvog društva u kome to postaje normalno, poželjno i očekivano postaju deo LGBTHUFHCČDŽŠ++--:...po.E zato ovakve manifestacije koje su ove godine dostigle svoj vrhunac u promovisanju devijantnosti, pobeda kako ovog dečka, tako i ranije one bradate žene, samo zato što je to ta neka priča, da se pokaže kako je to normalno, a nema veze baš sa nekim najboljom pesmom.Takmičenje u umetnosti je nemoguće, jer je to stvar ukusa, meni se nijedna pesma nije dopala, mada sam video i čuo samo nekoliko, jer nisam mogao da gledam taj sajam kiča, šunda i bizarnosti.

  • Lale

    12. maj 2024 | 19:26

    Priroda je tako odredila, po rođenju ste ili muško ili žensko. Nema treće.