• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ko je Anant Amban, čije je venčanje koštalo više od 150 miliona: Filantrop ostao veran ljubavi iz detinjstva

Vreme čitanja: oko 2 min.

O venčanju se priča još od marta, a jučerašnja ceremonija izazvala je pažnju celog sveta

  • 0
Anant Ambani venčanje Foto: Hindustan Times / imago stock&people / Profimedia

Kada se ove nedelje oženio sa svojom devojkom iz detinjstva, Anant Ambani i njegova supruga će zvanično postati jedan od najmoćnijih parova.

Ali, ko je Anant Ambani, čovek o čijem se spektakularnom venčanju ne može ćutati?

Najmlađi sin najbogatijeg čoveka u Aziji, Mukeša Ambanija, Anant je delimični naslednik porodičnog bogatstva od 118 milijardi dolara – a njegova buduća supruga, Radhiku Merčant, je ćerka slično bogatih farmaceutskih giganata, koju je upoznao još u detinjstvu.

Može se reći da su dosadašnja slavlja bila ogledala statusa ovog para. U martu je Mukeš organizovao trodnevnu predbračnu zabavu, koja ga je koštala više od 100 miliona dolara  u Jamnagaru, na kojoj je prisustvovalo 1.200 gostiju. Navodi se da je oko sedam miliona koštalo samo da plate Džastina Bibera da peva na proslavi, a među ostalim VIP gostima bili su Bil Gejts, Mark Zakerberg, Karli Klos, ali i kraljevski par Butana. Za Biberom nastupila je Rijana.

U maju su napravili trodnevnu plovidbu za 800 gostiju sa A-liste, a sada je zvanično slavlje takođe obeleženo u trodnevnom veselju. Od 2020. godine, upravlja energetskim poslovanjem firme, predvodeći operacije u oblasti zelene energije s ciljem da kompanija do 2035. postane neto nulta po emisiji ugljen-dioksida. Takođe je član upravnog odbora neprofitne organizacije "Reliance Foundation", kao i upravnog odbora samog "Reliance Industries"-a, te je jedan od direktora tehnološke kompanije "Jio Platforms Limited". Sve to mu je donelo procenjenu neto vrednost od oko 40 milijardi dolara (do sada).

Prava ljudi i zaštita životinja

No, Anant ima hobije i van posla. Oduvek je obožavao životinje i zalagao se za njihovu zaštitu. Nedavno je osnovao sklonište za životinje na 3.000 hektara, koju su VIP gosti obišli na predbračnoj zabavi.  Isto tako, Anant se srčano bori i za pomoć ljudima. Merčant je izjavila da zajedno imaju velike planove koje će početi da razvijaju čim se budu venčali. Anant je ranije izrazio svoje divljenje svojoj budućoj supruzi.

- Ja sam 100 odsto srećnik. Čini se kao da sam upoznao Radhiku juče, ali svakog dana se sve više zaljubljujem - rekao je na  njihovim predbračnim svečanostima, prenosi "Tatler".

Anant Ambani Radhika Merchant Foto: Profimedia/AFP/SUJIT JAISWAL

Anantova majka i otac su ključni uticaji u njegovom životu, često se on i Radhika mogu videti s njima na događajima. Mukeš, predsednik i izvršni direktor "Reliance Industries"-a, jedne od najvećih privatnih korporacija u Indiji, trenutno je jedanaesti najbogatiji čovek na svetu; njegova supruga Nita je istaknuta filantropkinja, zaštitnica umetnosti i zagovornica prava žena.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Mesečni horoskop za septembar po astrologu Aleksandre Bjeljac

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On