• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od oca nasledio milione i proširio posao: Fransoa Pino je biznismen koji je osvojio Salmino srce

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Buran je i njegov privatni život

  • 0
Salma Hajek, Selma Hajek, Fransoa Pino Foto: AP Photo/Michel Euler (STF)

Meksička glumica Salma Hajek vešto krije svoj privatni život, ali ipak ne može sakriti neke detalje. U srećnom je braku sa Francuzem Fransoom Anrijem Pinom, a šta znamo o gospodinu koji je osvojo njeno srce?

On je rođen 1962. godine i sin je milijardera Fransoe Pinoa, svog imenjaka. Rođen je i odrastao u Renu, diplomirao je menadžment, pa je tokom studija sa kolegama sa fakulteta suosnovao CRM kompaniju. Vrlo brzo je počeo da stažira u Parizu kao programer softvera za baze podataka, piše "Vikipedija".

Posle završenog školovanja, otišao je na služenje vojnog roka u francuskom konzulatu u Los Anđelesu gde je bio i zadužen za proučavanje sektora mode i novih tehnologija.

Kada je došao u neke godine, on je preuzeo od oca posao - maloprodajne konglomerate 2005. godine i vrlo brzo ga pretvorio u luksuznu grupu Kering (Gucci, Ives Saint Laurent, Balenciaga, Bottega Veneta). Pre svega je bio menadžer odeljenja za kupovinu 1988. godine, pa je postao glavni menadžer. Posle toga se njegov posao širio pa je i preuzimao više funkcija.

Njegovo bogatstvo je prošle godine procenjeno na 31,2 milijarde evra.

Privatni život

On iza sebe ima dva braka. U prvom je bio oženjen s Doroti Leper, od 1996. do 2004. godine, i iz te ljubavi su se rodili Fransoa (1998) i Matilda (2001).

Nažalost, rastali su se, pa je on sreću okušao sa Lindom Evanđelistom sa kojom je izlazio jako kratko - od septembra 2005. do januara 2006. godine i sa kojom ima sina Avgustina Džejmsa (2006).

Iste godine počeo je da izlazi sa glumicom Salmom Hajek. Dobili su ćerku 2007. godine. Tek dve godine kasnije su i stali na ludi kamen.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dekolte vanvremenske lepotice zasenio i zvezdu serije Sreda: Grudi Salme Hajek su remek-delo prirode

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On