• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zbog ovih uloga smo se zaljubile u Gorana Bogdana: Za golotinju i vrele scene je majstor

Vreme čitanja: oko 2 min.

Premda ga pozorišna publika poznaje iz brojnih predstava u kojima je igrao, šira javnost ga je upoznala tek 2005. godine kao advokata Čuljka u seriji "Zabranjena ljubav". Usledile su TV serije "Obični ljudi", "Cimer fraj", "Luda kuća", "Ponos Ratkajevih", "Stipe u gostima" i druge

  • 0
Goran Bogdan Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Goran Bogdan (43) jedan je od najpopularnijih glumaca na našim prostorima. Godinama ga već znamo kao sjajnog glumca, međutim, umetnost nije bila njegov prvi izbor. Najpre je studirao Ekonomski fakultet u Zagrebu, a uporedo sa njim i Saobraćajni fakultet.

A ovih dana aktuelna je vest da će zavodnik postati i tata, što samo može da doda njegovom šarmu. Sa devojkom i koleginicom Jovanom Stojiljković čeka prvo dete, a glumački par trenutno uživa na putovanjima pre Jovaninog porođaja.

Pre veze sa Jovanom zavodnika su stalno povezivali sa damama sa javne scene. Mi smo sve vreme uživale u njegovim ulogama, a nekad je bilo dovoljno samo i da čujemo samo kratku izjavu i da nam ne bude dobro od tog glasa. A onda se desila i obnažena fotografija.

Glumac je na "Instagramu" objavio erotsku, crno-belu fotografiju, ispod koje je ispisao snažnu poruku posvećenu podršci ženama. Njegova fotografija krasila je izložbu umetnice Maje Grbešić.

Prošle godine je na "Netfliks" stiglo ostvarenje pod nazivom „Faraway“ u kojem glavnu mušku ulogu tumači Goran Bogdan. U pitanju je romantična komedija snimana na Braču i Šolti, a Goran Bogdan tumači ulogu Josipa. U jednoj sceni Bogdan je potpuno obnažen...

Šarmer iz Širokog Brijega

Premda ga pozorišna publika poznaje iz brojnih predstava u kojima je igrao, šira javnost ga je upoznala tek 2005. godine kao advokata Čuljka u seriji "Zabranjena ljubav". Usledile su TV serije "Obični ljudi", "Cimer fraj", "Luda kuća", "Ponos Ratkajevih", "Stipe u gostima" i druge.

Bogdan je sigurno i neprikosnoven kada su transformacije zbog uloga u pitanju - one ostavljaju bez daha. Glumac važi i za velikog zavodnika, a žene ga često oslovljavaju sa "šarmer iz Širokog Brijega".

Glumom je počeo da se amaterski bavi još sa 15 godina u kulturnom centru Peščenica i pridružio se amaterskoj dramskoj sekciji Gaudeamus, a kao šesnaestogodišnjak svirao je gitaru u rok bendu Luni Meugim.

Iza sebe ima veliki broj filmskih uloga, a najveću pažnju privukao je ulogama u filmovima "Sonja i bik", "Neke druge priče", "Broj 55" i tako postao rekorder po broju uloga na Filmskom festival u Puli. Pored toga, jedan je od glavnih glumaca serije "Senke nad Balkanom", kao i u kriminalističko-dramskoj seriji "Močvara".

U "Močvari", gde ga gledamo trenutno - Goran tumači lik inspektora Nikole Krsmanovića, a za svoju ulogu u seriji kaže da je mračna i da mu nije bilo jednostavno da je odigra, ali je u tome i čar glume.

Ni u toj sceni ne manjka vrelih prizora!

Ipak, jedna uloga je podosta kontroverzna, ali ništa manje maestralna.

Goran Bogdan u "Agape" tumači mladog, harizmatičnog i privlačnog sveštenika. On je neka vrsta prikrivenog zavisnika od adrenalina jer svoju energiju ne troši samo na odlaske na bazen i u teretanu, već i na brze vožnje motorom.  Ali, "Agape" je šokantna priča o ljubavnom trouglu sveštenika sa dvojicom igumana: jednim zaljubljenim u njega i drugim za kojim on strastveno žudi i na kraju gubi kontrolu. Kad ga crkva degradira, a igumani isprebijaju, sveštenik kreće u potragu za najmoćnijom Božjom ljubavi: Agape.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Goran Bogdan: "Jednako je zahtevno glumiti u komedijama, kao i u nekim mračnijim žanrovima"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On