• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sebe zove Zevs, živi raskošno, na mrežama ga prati 2 miliona, a obavijen je velom misterije: Šta je istina?

Vreme čitanja: oko 3 min.

Njegova priča je podsetnik da internet može biti pozornica za svakoga i da su ponekad najintrigantniji likovi oni koji su obavijeni velom misterije

  • 0

Zevs - samo ime zvuči moćno i uticajno. U grčkoj mitologiji to ime nosio je vrhovni bog i apsolutni vladar. U svetu društvenih mreža sve asocijacije na Zevsa otelotvoruje zagonetni influenser.

Jedno od najtraženijih pitanja na mreži je: Ko je Zevs, čovek kojeg na "Instagramu" prati dva miliona ljudi. I zbog čega?

On ima gustu belu bradu, a njegova savršeno začešljana seda kosa i crne oči su ono što je zaslužno za titulu zavodnika, ali i za upoređivanje sa grčkim božanstvom.

Osim blistavih automobila, dizajnerske odeće i ekstravagantnog načina života, šta još znamo o francuskom Zevsu?

Ugledni advokat

Čovek iza imena Zevs je Ilan Tobijana (53), Francuz, rođeni Parižanin marokanskih i italijanskih korena. Njegova upadljiva sličnost sa idejom grčkog boga Zevsa verovatno je zaslužna za to što je ovako uspešan na mrežama.

On je zapravo advokat u oblasti nekretnina, sa iskustvom od 25 godina, što i piše na njegovom "Linkedin" profilu.

Navodi se i da je glumac i producent, na nekolicini sajtova koji su se bavili njegovim životom, ali s obzirom na to da njegovog imena nema na "IMDB-u", ovo verovatno i nije tačno.

Prema sajtu "worthandbio", Zevsovo bogatstvo iznosilo bi oko 50 miliona dolara. Ova dobit je izgleda dolazila od raznih ulaganja u nekretnine, pored njegovog advokatskog posla, naravno. "Grčki bog" poseduje nekoliko luksuznih automobila, koji se posebno mogu naći u njegovim video-snimcima na društvenim mrežama: crni "lamborghini avantador", narandžasti "lamborghini avantador", "lamborghini urus", "ferrari", "delage D12" i "ducati" motocikl.

Viralan na mrežama, a tajanstven

Zevsovo prisustvo na mreži je pažljivo osmišljavano. Retko govori pred kamerama, više voli da njegove fotografije i videi govore sve. Njegovi "Instagram" i "TikTok" nalozi su kaleidoskop luksuznih automobila koje smo već pomenuli, egzotičnih lokacija i pogleda koji oduzima dah. On se druži sa slavnim ličnostima, žurka se u raskošnim vilama i vozi neke od najskupljih mašina na svetu - jahte i helikoptere. Iznova i iznova ovi snimci postaju viralni, prikupljajući milionske preglede - reklame za hotele, garderobu, restorane, satove.

Ova pažljivo osmišljena internet strategija podstakla je spekulacije i intrige. Da li je Zevs zaista milijarder plejboj?

Bez obzira na istinu koja stoji iza ličnosti, Zevs je nesumnjivo iskoristio trenutak da na mrežama bude u fokusu. Zevs nudi uvid u svet o kome većina može samo da sanja: beskrajne mogućnosti i neobuzdano uživanje. Šta je od svega toga zaista njegovo, šta je reklama, a šta je iznajmljeno da bi se luksuzni život odglumio, nije poznato.

Ono što je poznato jeste da se zabavlja sa manekenkom Rebekom Visu, gle čuda, upisanom kao Afrodita na "Instagramu". Ona je od njega mlađa 24 godine. Ima i dvoje dece, ali nije poznato sa kime, ali da ima potomstvo je potvrdio u retkom intervjuu za "This is Riviera".

- Pitali smo ga koja je svrha svega ovoga, da li će Zevsov lik uskoro otkriti nešto konkretnije? Njegov odgovor je bio: "Ono što će se desiti biće ogromno, ljudi nisu spremni". U svakom slučaju, pokušali smo da ga nateramo da kaže više, ali Zevs ostaje misteriozan (i usput veoma ljubazan) - napisali su u tekstu.

Bez obzira na to da li ga vidite kao pametnog biznismena, modernog Don Žuana ili jednostavno majstora brendiranja društvenih medija, jedna stvar je neosporna: Zevs je fascinantna figura koja je zarobila maštu miliona i o njemu se priča.

Njegova priča je podsetnik da internet može biti pozornica za svakoga i da su ponekad najintrigantniji likovi oni koji su obavijeni velom misterije.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Stanić: Ulogu "Nobelovca" sam shvatio kao svoju obavezu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On