• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako jedete ovo obično lisnato povrće možete da smanjite rizik od erektilne disfunkcije: Evo šta kaže studija

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Antioksidanti smanjuju oštećenje ćelija i krvnih sudova, što ujedno i poboljšava i funcionalnost polnih organa kod muškaraca

  • 0
osoba, muskarac, tinejdžer, depresija, autizam, zatvorenost, krevet, jastuk, Foto: Pixabay

Prema novim istraživanjima, spanać može muškarcu da da podsticaj u spavaćoj sobi.

Naime, kako je pokazala studija, konzumiranje tamnozelenog lisnatog povrća pomoglo je dosta da se smanji rizik od erektilne disfunkcije i poboljša protok krvi u muškom polnom organu.

Kako su saopštili istraživači sa Univerziteta Šantou u Kini, koji su uporedili ishranu i seksualnu funkciju kod 3.184 muškarca u SAD - njih oko 27 odsto je imalo probleme sa erekcijom.

Međutim, ljudi koji su prijavili ishranu bogatu antioksidansima - uključujući spanać i kelj - imali su 37 odsto manje šanse da se "otkažu" u krevetu, od onih koji su najmanje konzumirali ovo povrće.

Istraživači, stoga, smatraju da antioksidanti smanjuju oštećenje ćelija i krvnih sudova, što ujedno i poboljšava seksualni život muškaraca. Orašasti plodovi, bobice i crna čokolada takođe su bogati antioksidansima.

- Naši nalazi otkrivaju vezu između rezultata indeksa antioksidansa u ishrani i učestalosti erektilne disfunkcije. Oni nagoveštavaju da bi ishrana bogata spektrom antioksidativnih hranljivih materija mogla da igra ulogu i u sprečavanju i ublažavanju erektilne disfunkcije - poručuje autor studije dr Žuangceng Huang.

Za to vreme, najmanje polovina muškaraca u Velikoj Britaniji, starija od 40 godina, prijavljuje probleme u krevetu. Njihove šanse za erektilnu disfunkciju se povećava ukoliko su nesposobni, gojazni ili imaju ozbiljne zdravstvene probleme.

(Ona.rs / The Sun)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Istina o vitaminu D3 i zašto moramo da ga unosimo suplementacijom svaki dan

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On