• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pevač Ajron Mejdena se pet puta ženio i ima šestoro dece: 3 godine proveo u invalidskim kolicima pre smrti

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bivši pevač hevi metal grupe poznate kao "Gvozdena devica" Pol Di'Ano preminuo u 66. godini

  • 0
Paul Di'Anno Foto: .Shutterstock

Kako je saopštila porodica bivši pevač grupe Ajron Mejden Pol Endruz, poznatiji pod umetničkim imenom Pol Di'Ano, preminuo je u 66. godini  u svom domu u Solsberiju u Viltširu. On je predvodio bend "Gvozene device" na dva albuma pod nazivom "Iron Maiden" 1980. i "Killers" 1981. - pre nego što ga je zamenio sadašnji vokal Brus Dikinson.

- U ime njegove porodice, "Conkuest Music" sa žalošću potvrđuje smrt Pola Endruza, profesionalno poznatog kao Pol Di'Ano. Pol je preminuo u svom domu u Solsberiju u 66. godini - navodi se u saopštenju i nastavlja:  - Rođen u Čingfordu, u istočnom Londonu, 17. maja 1958. godine, Pol je prvi put postao istaknut kao pevač engleskog hevi metal benda Ajron Mejden, između 1978. i 1981. godine. Pevao je na njihovom revolucionarnom debi albumu Iron Maiden i uticajnom naknadnom izdanju, Killers.

Paul Di'Anno Foto: Steve Johnston/Music Pics / Shutterstock Editorial / Profimedia

Otkako je napustio Iron Maiden, Pol Di'Ano je imao dugu i bogatu karijeru sa bendovima "Battlezone" i "Killers", kao i brojna solo izdanja i gostovanja.

- Uprkos tome što su ga poslednjih godina mučili ozbiljni zdravstveni problemi zbog kojih je bio ograničen na nastupe u invalidskim kolicima, Pol je nastavio da zabavlja svoje obožavaoce širom sveta, od 2023. godine ostvarivši preko 100 nastupa. Njegov prvi retrospektivni album u karijeri, "The Book of the Beast", objavljen je u septembru 2024. i sadržao je najzanimljivije delove njegovih snimaka otkako je napustio Ajron Mejden. "Conkuest Music" je ponosan što ima Pola Di'Ana u našoj porodici umetnika i zamolimo njegovu legiju fanova da podignu čašu u njegovu sećanje - navodi se.

Pol je napustio bend 1981. nakon što je razvio veliku naklonost prema kokainu.

- Nije samo to što sam šmrkao kokain. Samo sam išao za tim non-stop 24 sata dnevno svaki dan. Bend je imao obaveze koje su se gomilale i jednostavno nisam mogao da vidim svoj put do kraja - izjavio je jednom prilikom o svojoj zavisnosti.

Osnovani 1975. u East Endu u Londonu, Iron Maiden su, tokom 17 studijskih albuma, prodali više od 110 miliona ploča i postali jedan od najvećih i najuticajnijih britanskih rok bendova svih vremena.

Pol se ženio pet puta i iza sebe je ostavio šestoro dece.

(Ona.rs / Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ana Krstajić: Srpska kompozitorka klasične, filmske muzike i muzike za video-igrice koja osvaja svet

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On