• 1

Melani Grifit, posrnuli anđeo Holivuda: Život protkan ljubavlju, porocima i borbom za zdravlje

Fatalna plavuša nikada nije prestala da intrigira javnost

  • 1
Melanie Griffith Melani Grifit

Foto: Profimedia/ LOLAFILMS / Entertainment Pictures

Melani Grifit, jedna od najkontroverznijih američkih glumica, danas slavi 65. rođendan. Ona je od prvog dana karijere privlačila pažnju javnosti, i to ne samo zahvaljujući svojim ulogama, ponajviše u ljubavnim "limunadama", već i svojim privatnim životom.

Melani je rođena 9. avgusta 1957. u Njujorku, a imala je samo četiri godine kada su joj se roditelji razveli. Majka joj se ubrzo preudala i dobila tri sina s kojima je Melani odrasla.

Na filmskom platnu prvi put s 12 godina

Kada je imala tek 12 godina, Melani je zaigralu u svom prvom filmu, ali ju je ipak uloga u "Nešto divlje" vinula u svet pozantih. Tada je njena karijera krenula ozbiljnijom putanjom.

Melani je do sada igrala u više od 50 filmova, a moće da se pohvali i prestižnom nagradom - Zlatnim globusom i nominacijom za Oskara. Dvehiljadite je provela nastupajući u televizijskim serijama, a 2003. godine debitovala je na Brodveju u oživljavanju mjuzikla "Čikago", dobivši dobre kritike.

Tokom 2010-ih, Grifit se vratila filmu, glumeći zajedno sa svojim suprugom Antoniom Banderasom u naučno-fantastičnom filmu "Automata" 2014. godine.

Četiri propala braka

Prva ljubav desila joj se kada je imala samo 19 godina; tad se ludo zaljubila u Dona Džonsona i rešila da se uda za njega. Međutim, brak je trajao samo šest meseci, a nova romansa i drugi brak usledili su šest godina kasnije. Ovoga puta, Stiven Bajer je bio taj koji je ukrao njeno srce.

Melanie Griffith Melani Grifit

Foto: Profimedia/Juan Rico / Backgrid USA

Iz petogodišnjeg braka dobili su sina Aleksandra, glumičino prvo dete. Posle razvoda od Stivena, usledila je mračna epizoda njenog života. Melani se predala alkoholu i drogi, a uz sve to je došla i depresija, te je uskoro završila na rehabilitaciji.

Kada se oporavila, Melani se vraća prvom suprugu Donu i sa njim ponovo ulazi u brak 1989. godine. Sa njim iste godine dobija ćerku Dakotu Džonson koja je poznata po glavnoj ulozi u filmu "Pedeset nijansi sive".

Ali, da ni haljinu ne valja krpiti, a kamoli ljubav, dokazuje njihov ponovni razvod, pa opet pomirenje, da bi se zvanično razišli 1995. godine. Preživevši ljubavni brodolom, glumica nije mogla ni da sanja da će samo nekoliko meseci posle razlaza sa Donom upoznati i zaljubiti se u Antonija Banderasa.

U tom trenutku, Banderas je bio oženjen Anom Lezom, ali ga to nije sprečilo da je ostavi i 1996. godine po četvrti put stavi prsten Melaninu ruku. Iste godine dobili su ćerku Stelu.

Nažalost, njihova idila nije dugo trajala, jer je zavisnost ponovo pokucala na Melanina vrata i ona 2000. godine odlazi na kliniku za rehabilitaciju na Floridi. Posle 19 godina braka, tačnije 2015. godine Antonio i Melani se razvode. Bio je to jedan od najskupljih holivudskih razvoda, "težak" oko 50 miliona dolara.

- Mislim da se deo razloga zbog kojih se naš brak raspao krije u tome što sam se zaglavila, nemam koga drugog da krivim. Zaglavila sam sebe i neću dozvoliti da se to ponovo desi, želim da uživam u životu, da radim ono što poželim - rekla je ona svojevremeno.

Melani Grifit

Foto: Profimedia/Mega Agency

Plastične operacije

Već sa 40 Melani je uradila prvu plastičnu operaciju i počela da transformiše fizički izgled. Potom se podvrgla brojnim estetskim zahvatima, jer nije mogla da podnese tragove godina na licu i telu. Zbog toga je često bila na meti kritika, koje su na nju delovale pozitivno.

- Nisam ničeg bila svesna dok nisam čula ljude da govore: "Bože, što je napravila od sebe?" Bila sam toliko povređena da sam otišla kod drugog doktora koji je pokušao da sredi sve što je bilo preterano na mom licu - rekla je Melani.

Dva puta je pobedila rak

Melani je 2009. godine dijagnostikovan rak kože, koji joj je tada uklonjen operacijom u radnom stadijumu. Osam godina kasnije, rak se ponovo vratio i pokušao da joj napravi pakao od života. 

Melani se tada podvrgla operaciji uklanjanja melanoma kože i terapiji koja se pokazala uspešnom, a glumica je iz ove bitke izašla kao pobednik.

Video: Džon Malkovič izveo predstavu na Feliks Romulijani: Više od hiljadu posetilaca gledalo komad

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Cacs

    18. maj 2023. | 11:50

    E sto zensko moze da se zezne, a tako bila lepa Zena, ali ocigledno bez samopostovanja, zao mi je stvarno...

    Podelite komentar