• 4

Sofija Milošević: O porodičnom životu nakon dolaska drugog sina i karijeri koju pažljivo gradi

Majčinstvo i uspešna karijera idu ruku po ruku u slučaju naše manekenke Sofije Milošević, a ona kaže da je ključ svega dobra organizacija i podrška porodice

  • 4
Sofija Milošević Foto: Mina Dišljenković

Naša poznata manekenka Sofija Milošević je uspešan supermodel i majka dvoje dece. Iako trudnoća i majčinstvo donose mnogo promena u život svake žene, Sofija uspeva da bude posvećena majka dvojici sinova, ali i da ne zapostavi karijeru modela.

Ona je za naš portal otkrila kako je uspela da uklopi profesionalni život sa majčinstvom, koliko joj se život promenio otkako je dobila drugo dete, ko je u njihovoj porodici popustljiv roditelj i kako je povratila devojačku liniju nakon oba porođaja.

Karijeru nikada nije zapostavila, a kaže da je organizacija ključ svega, kao i pomoć i podrška bližnjih.

- Mnoge žene misle da život stane nakon porođaja, ali meni je oduvek bilo važno da se paraleno uz osnivanje porodice razvijam i u profesionalnom smislu. Smatram da je ključ u dobroj organizaciji, ali i u podršci porodice, partnera i prijatelja jer bez njih ne bih uspela da te dve stvari ovako lako hendlujem - kazala je Sofija.

Na pitanje šta je to u njenoj karijeri što joj je bilo najdraže što je uradila otkako je postala mama lepa manekenka kaže:

- Uh, to je teško pitanje, ali mislim da mi je najdraže što nikad nisam odustala i što sam bez obzira na sve nastavila da se trudim i radim na svom brendu i novim kolekcijama, čak i sa stomakom do zuba.

Sofija Milošević Foto: Sofija Milošević/ Privatna arhiva

Budući da iza sebe ima dve trudnoće, a svet beba joj je i te kako poznat, pitali smo je da li je razmišljala o pokretanju modne linije za bebe i decu ili možda za trudnice?

- Ja se uvek vodim izrekom “nikad ne reci nikad” i, iako mi to trenutno nije u planu, ne znači da se neće dogoditi u budućnosti.

U martu ove godine Sofija je na svet donela drugog sina Teodora, a za period otkako je majka dvojice sinova kaže da joj je najlepši u životu.

- Ovo je iskreno najlepši period u mom životu, iako sam se, naravno, tokom trudnoće susretala sa izazovima; hormoni su mi divljali i bila sam prilično osetljiva, valjda kao i svaka žena, ali sam jedva čekala trenutak kada ću svoju decu držati u naručju. Osećaj majčinsta se ne može opisati rečima i neretko mi se desi da uhvatim sebe kako posmatram svoje dečake i razmišljam koliko sam pored njih sazrela i koliko su mi se životni prioriteti promenili - iskrena je Sofija.

Sofija Milošević Foto: Sofija Milošević/ Privatna arhiva

Mnoge majke, kada dođe drugo dete, imaju osećaj da ne mogu u potpunosti da se posvete ni starijem ni mlađem detetu zbog umnožavanja obaveza. Sofiju smo pitali da li je ona imala ovaj osećaj i kako se izborila s time?

- Mislim da su takvi strahovi normalni, i da, nije mi bilo svejedno jer je do tog trenutka sva pažnja bila usmerena na Alekseja, ali on je sa takvom ljubavlju i pažnjom prihvatio Teodora da sam od prvog trenutka znala da će biti divan stariji brat i da neće biti ljubomore. Ponovo kažem, stvarno se trudim da izbalansiram sve obaveze, a deca su mi uvek prioritet, pa tek onda sve ostalo.

Svaki roditelj sa odrastanjem dece ima nedoumicu da li postupa kako treba i da li pravi neke greške. Sofija kaže kako se tek vremenom naučila da je sasvim uredu da pravmo greške, kako u roditeljstvu, tako i u životu.

- Čak i dan-danas mi se dešava da se preispitujem, da razmišljam da li sam nešto mogla da uradim drugačije, ali trudim se da sledim svoje instinkte i da ne primenjujem “opšta pravila” u odgajanju svoje dece, već da im pružim potpuno individualni pristup prilagođen njihovim senzibilitetima.

U svakoj porodici postoji jedan popustljiviji roditelj i drugi, koji je malo veći autoritet. Evo kako su se uloge rasporedile u Sofijinoj i Lukinoj porodici:

- Tako je i kod nas. Da, da, pogodili ste, Luka je, naravno, dobar, a ja sam loš policajac. Šalu na stranu, oboje se trudimo da budemo strogi kad zatreba, ali generalno su nam dečaci jako dobri i poslušni. Za sada.

Sofija nam je opisala kako izgleda jedan njihov dan otkako imaju dvoje dece:

- Odakle krenuti… Pa ovako, trudim se da ustanem pre dece kako bih stigla da uradim neke stvari za sebe, kao što su "skin care" rutina, odgovaranje na mejlove i prva jutarnja kafa bez koje ne mogu da zamislim dan. Nakon toga sledi doručak, odlazak u park, igraonicu… šta god smislimo tog dana, a nakon toga je vreme za poslovne obaveze kojih imam napretek, naročito kad sam u Srbiji, jer volim da sam uključena u svaki detalj i trudim se da svaki dan odem do Sofi Milo atelja, gde sa zaposlenima prolazim kroz agendu i naredne planove.

Nakon oba porođaja uspela je da povrati devojačku liniju vrlo brzo, a ona kaže da je kod nje sve išlo prirodno.

- Mislim da su se godine mukotrpnog treninga i zdrave ishrane isplatile i da se moje telo zbog toga brže vraća u prvobitnu formu. Generalno se trudim da se hranim zdravo, a što se tiče vežbanja, polako se vraćam, za sada su to i dalje treninzi nižeg intenziteta, ali napradujem svakog dana.

Sofija kaže da ceo život jede zdravo, ali i da voli da se ponekad časti picom, pastom, iako misli da je njena najveća sreća što nije ljubitelj slatkiša.

Smatra da se nikada nije potpuno povukla s modne scene, a nedavno je nastala saradnja i slikanje za naslovnu stranu jednog prestižnog modnog magazina, a i njen brend sa sobom nosi obaveze tog tipa.

- Naravno, zbog dece mnogo je teže organizovati poslove u inostranstvu, tako da sam to prestala da radim, ali ako se u budućnosti bude ukazala dobra prilika, zašto da ne i to - zaključila je Sofija.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Djd

    11. oktobar 2022. | 15:23

    Karijeri!? U kojoj je postigla sta?

    Podelite komentar

  • laki

    11. oktobar 2022. | 18:32

    Karijera, zena fudbalera

    Podelite komentar

  • Oki

    11. oktobar 2022. | 16:18

    Koji ti je poredu stvarno si mukotrpno uspela.

    Podelite komentar