• 0

Glumica Kristina Riči po prvi put o zlostavljanju u braku i kako se izborila sa nihilizmom

"Mislim da je važno da dam primer drugim ženama – da je, koliko god strašno delovalo - promeniti svoj život i spasiti sebe jedini izbor"

  • 0
Kristina Riči Foto: Shutterstock

Holivudska glumica Kristina Riči (42) otvorila se o svom prvom braku i o tome kako joj je majčinstvo pomoglo da se, kako kaže "izvuče iz nihilističke faze".

Kako sama kaže, nikada nije uživala u pažnji koju su joj mediji posvećivali i činila je sve da izbegne nepotrebnu pažnju tabloida dok je od dečje zvezde prerastala u mladu, atraktivnu ženu.

- Recimo, nikada nisam nosila odeću kojom bih privukla seksualnu pažnju. Tu vrstu pažnje sam oduvek doživljavala kao veoma preteću - izjavila je glumca za "Sunday Times Style" povodom pisanja medija koji su se bavili njenom pojavom kako se menjala iz devojčice u devojku. Međutim, kako je dostigla punoletstvo, zvezda filma Porodica Adams, okrenula se oštrijim ulogama, koje su bile više "divlje" i bliže njenom načinom života u to vreme.

Christina Ricci, Kristina Riči Foto: Tanjug/AP

Gledajući unazad, Ričijeva taj period danas vidi kao njenu „reakciju“ na „haotično“ vaspitanje. Iako ne deli previše detalja o svojoj porodica, glumica koja je još od tinejdžerskih dana otuđena od svog oca prenosi da je odrasla u haotičnom domu, kao najmlađa od četvoro dece. Kako sama ističe, rano je naučila da manipuliše svojim okruženjem i iskoristi preranu zrelost u svoju korist.

- Moja sposobnost da budem divna vrlo lako je odvlačila pažnju ljudi - ističe ona i dodaje da joj je to što je bila "emocionalno usklađena" kao mlada veoma pomoglo u karijeri, ali da je tokom godina postalo iscrpljujuće, što ju je odvelo u drugu krajnost: - Naučila sam da ugasim svoja osećanja. Jednostavno nisam osećala strast, nikakvu brigu. Donela sam mnogo važnih odluka potpuno nepristrasno, što je kasnije postalo problem. Imajte na umu, nemojte da donositi važne životne odluke kada prolazite kroz periode nihilizma. Ali to je zaista bila moja reakcija. Bilo je iscrpljujuće biti toliko uznemiren i u bolu sve vreme.

Srećom po glumicu, rođenje njenog sina Fredija pre osam godina promenilo je sve.

- Rođenje Fredija je zaista slomilo moj nihilizam i bila je to prilično iznenađujuća promena. Znala sam da ću ga zaista voleti i osećati mnogo emocija prema njemu, ali nisam shvatala da će to bili situacija - sve ili ništa.

Sa brakom je, međutim, imala daleko manje sreće. Fredijev otac i Kristinin prvi muž, Džejms Herdegen, prošle godine dobio je zabranu prilaska holivudskoj glumici, nakon što ga je optužila za fizičko i emocionalno zlostavljanje. Iako je suzdržana kada je reč o njenom prvom braku, veoma je otvorena da govori o svojoj borbi da se suoči sa realnošću i da vidi stvari onakve kakve su zaista bile.

- Ne mogu da govorim u ime svih, ali mi je trebalo mnogo vremena da priznam sebi šta se dešava i kako bi takvu situaciju trebalo nazvati. Poricanje je veoma snažno. Naravno da ne želite da prihvatite da vam se dešava najgora moguća stvar i da ste sebe doveli u tu situaciju. Tako da mi je trebalo mnogo vremena da to shvatim - istakla je Ričijeva, koja je prošlog decembra rodila i ćerkicu sa drugim mužem, Markom Hemptonom.

Kristina Riči i Džejms Hirdigen Kristina Riči sa prvim suprugom / Foto: Profimedia/Backgrid USA

Osim emotivnog loma, razvod braka je ugrozio i glumičine finansije, što ju je navelo da rasproda deo kolekcije "Šanelovih" torbica koje je skupila tokom svoje karijere.

- Određene traume u životu idu zajedno sa finansijskim traumama, produženim sudskim situacijama, situacijama pritvora, borbom protiv zabrana prilaska... Ipak, nakon što sam to istakla, moram da kažem da sam sad apsolutno dobro i da nemam nikakvih problema. Ali sam i naučila kako da iskoristim ovo iskustvo. A imala sam i lepu "Šanelovu" kolekciju koju sam iskoristila u pametne svrhe.

Sa novim mužem, novom bebom i ovogodišnjom nominacijom za Emi, Ričijeva gleda napred i ne traži sažaljenje.

- Mislim da je važno da se istakne da se ni na koji način ne osećam kao žrtva. Ne žalim sebe. Čak ne osećam potrebu ni da kažem da je to bio zaista težak put za mene. Svako ima svoje lične probleme, ovi su bili moji, a radilo se o pronalaženju sopstvene vrednosti i položaja, snage i moći. Pričam svoju priču samo zato što znam da sam, u situaciji poput ove u kojoj sam bila, tragala za pričama o uspehu, pričama o ljudima koji su se izvukli, prebrodili i jednostavno bili okej posle svega. Činjenica da sam sad na ovom mestu gde sam mnogo bolje od okej, jeste i moj podsticaj da budem iskrena o tome. Danas nisam spreman da pričam o tome detaljnije, ali mislim da je važno da dam primer drugim ženama – da je, koliko god strašno delovalo - promeniti svoj život i spasiti sebe jedini izbor - zaključuje glumica.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona