• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Dženifer Aniston je čistila toalete za novac kao dete: Poznati tata ih je ostavio kada je imala 9 godina

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Čuvena holivudska glumica je kao dete radila obične poslove nakon što je njen otac iznenada otišao od kuće

  • 0
Dženifer Aniston Foto: J Mayer / Shutterstock Editorial / Profimedia

Holivudska glumcia Dženifer Aniston je rođena u Los Anđelesu, od majke Nensi Dau, koja je bila model i glumica, i oca Džona Anistona, koji je bio putujući trgovac. Odustao je od glume i odlučio da pohađa medicinsku školu, ali mu se plan izjalovio pošto je bio prestar.

Porodica se preselila u Grčku na godinu dana, kada je Dženifer imala pet godina. Međutim, jednog dana, Džonov agent ga je zamolio da se vrati u Sjedinjene Države na audiciju i tada je dobio ulogu u „Ljubav prema životu“, što je bila prekretnica i za njega i za njegovu porodicu.

Otac slavne glumice se pojavio u više uloga, što je dovelo do toga da se cela porodica 1976. godine preselila u Njujork. Glumičin devet godina stariji brat želeo je da se osamostali u Kaliforniji i sa 18 godina se preselio u Los Anđeles.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

Glumica je oca obično opisivala kao "nežnog džina" i finog čoveka koji je bio zabavan i stidljiv. Ona se priseća koliko su njeni roditelji bili zabavni kada su zajedno. Međutim, nikada nije očekivala da će ih njen otac, koji je ostao najviše upamćen po ulozi u seriji "Dani naših života"- napustiti, ostavljajući nju i porodicu u veoma teškoj situaciji.

Kako je slavna glumica postala čistačica toaleta

U intervjuu iz 1999. godine, Dženifer je ispričala kako je njena majka bila mudra, topla, nežna, staromodna i zabavna žena. Glumičini roditelji su očekivali poštovanje svoje dece i imali stroga pravila prilikom njihovog podizanja. Ipak, kaže, naučila je šta je "ljubav" i majčinstvo od roditelja sa kojima je imala sjajan odnos uprkos tome što je Dženifer bila teško dete.

Brak njenih roditelja se raspao kada je imala devet godina. To je dosta uticalo na njenu majku, koja je bila "napeta" jer su od nekada kompaktne porodice ostale samo njih dve.

O tome da je otac napustio porodicu saznala je nakon što se vratila kući sa rođendanske zabave. Šokirana i uplakana, tada nije primetila da njena majka nikada nije rekla da je njen otac zauvek otišao. Kako se priseća, noć i naredni dan protekli su joj u magli.

Razlog zašto je otišao te 1979. godine bila je druga žena, što joj je majka otkrila tek godinu dana kasnije.

- Tvoj otac je sa nekim drugim. On se ne vraća - saznala je od majke, dok se otac, na kraju oženio ženom sa kojom je imao aferu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

Da bi imala džeparac, Dženifer se kao tinejdžerka zaposlila kao čistačica toaleta i bila je dobra u tome. Priznala je da je uvek uživala tamo gde je radila. Iako je odrastala u siromaštvu, bila je „srećna sa svojim životom“. Kako "Amo Mama" navodi, takođe je radila i kao konobarica i na kraju je evoluirala u glumicu, ne menjajući mnogo stvari u svom životu, osim  bankovnog stanja.

Pa iako je Džon napustio porodicu kada je njegova ćerka bila devojčica, njih dvoje su se kasnije u životu povezali. Par je bio toliko blizak da je Dženifer bila veoma zabrinuta kada je svet doživeo pandemiju kovida.

Dženifer je stalno zvala oca pre njegove smrti

Godinu dana nakon što ih je napustio, Džon je zatražio da se vidi sa svojom ćerkom. Otišli su da gledaju "Fantastike" i  na večeru, a vremenom su počeli da se viđaju vikendom.

Iako priznaje da se sastala sa ocem kako bi mu ugodila, odlučila je da se ipak pomire. A kao odrasla osoba, osećala je da ne može da nastavi da krivi svoje roditelje za sve, iako je prolazila kroz periode kada nije razgovarala sa ocem. Navodno, Džon je bio ponosan čovek, i prilično neosetljiv na ćerkine „nestabilne emocije“.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

Međutim, kada je počela pandemija kovida, Džon je potvrdio da ga je slavna ćerka stalno zvala da proveri kako je i da su u tom periodu pričali više nego ikada.

Otac Dženifer Aniston je preminuo u novembru ove godine, a glumica je podelila nekoliko njihovih fotografija i nazvala ga svojim „slatkim tatom“.  Kao poslednje reči uputila mu je da je "prelep čovek" i podelila svoju zahvalnost za njegovu miran i bezbolan odlazak pre nego što se zaklela da će ga voleti zauvek.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona