• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Irina Šajk puni 37 godina: Lepotu nasledila od oca, a sve je počelo pobedom na lokalnom takmičenju

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ruska manekenka Irina Šajk danas puni 37 godina

  • 0
Irina Shayk Foto: AdMedia / Sipa Press , James Atoa Collection / Everett / Profimedia

Irina Valerjevna Šajhlislamova rođena je 6. januara 1986. godine. Ruska manekenka poznatija kao Irina Šajk danas je jedna od najtraženijih manekenki sveta. Postala je poznata nakon što se 2007. godine pojavila u magazinu "Sports Ilustrated".

Irina je rođena u Jemanželinsku, gradu u Rusiji u Čeljabinskoj oblasti. Otac joj je bio rudar, a majka vaspitačica muzike u vrtiću.

Ona kaže da je lepotu nasledila od oca koji je bio tamne puti jer je bio Tatar, pa ponekad mogu da izgledaju kao Brazilci. Svetle oči je, kako kaže, nasledila od majke Ruskinje. Irina ima rođenog brata i sestru, koja ima troje dece.

Od mis Čeljabinska do najpopularnijeg modela današnjice

Irina je sa šest godina počela da uči da svira klavir i pevala je u horu jer je njena majka želela da studira muziku.

Otac joj umire od komplikacija upale pluća kada je ona imala 14 godina, pa je majka morala da radi dva posla kako bi prehranila decu.

Irina je odlučila da studira marketing, ali je kasnije odlučila da uđe u školu lepote sa svojom sestrom. Tamo ju je primetila osoba iz lokalne manekenske agencije, pa je pozvana da učestvuje na takmičenju lepote "Mis Čeljabinsk 2004“, na kojem je i pobedila.


Njena karijera počinje 2007. godine, kada je postala zaštitno lice brenda "Intimisimi“, a iste godine je debitovala u prestižnom magazinu "Sports Ilustrejted“. Takođe bila je i deo ekipe Viktorijinih anđela.

Irina Šajk Irina Šajk / Foto: Profimedia/Backgrid USA

Tokom 2010. godine prelazi sa kupaćih kostima na visoku modu, kada je i dobila nagradu "najbolji međunarodni model 2010. godine“.

Krajem te godine slikala se naga za špansko izdanje magazina "GQ“, a radila je revije za mnoge poznate brendove kao što su „Miu Miu", "Bottega Veneta", "Marc Jacobs", "Moschino", "Burberry", "Versace", "Givenchy", "Diane Von Furstenberg", "Hugo Boss", "Philipp Plein", "Salvatore Ferragamo", "Valentino", "Max Mara", "Isabel Marant", "Vivienne Westwood", "Oscar de la Renta", "Michael Kors", "Mango" i mnoge druge.

Tokom 2016. godine učestvovala je na reviji modne kuće "Viktorijas sikret“ dok je bila u šestom mesecu trudnoće sa svojom ćerkom Leom de Sijenom Šajk Kuper.

Ljubavni život

U periodu od 2007. do 2009. Irina je bila u vezi sa bubnjarem grupe „Linkin Park“ Robom Bourdonom.

Nakon toga upoznaje portugalskog fudbalera Kristijana Ronalda, s kojim ubrzo započinje vezu. Bili su zajedno do januara 2015. godine, kada ga je ostavila.

Bredli Kuper, Irina Šajk Foto: Profimedia/The Mega Agency

U proleće 2015. počinje da se viđa sa američkim glumcem Bredlijem Kuperom da bi 21. marta 2017. godine dobili ćerku Leu de Sijenu. Par se rastao i junu 2019. godine, ali se u poslednjih nekolik meseci sve češće viđaju zajedno, te strani mediji pišu o mogućem pomirenju poznatog para.

Video: Ova žena šta god da obuče dominira: Irina Šajk u izazovnoj cvetnoj kombinaciji na Met Gali

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona