• 1

Kejt Midlton puni 41 godinu: Nije bila plave krvi, radila je razne poslove i osvojila je srce princa

Kejt Midlton, iako nije imala ni kap plave krvi, udala se za princa Vilijama i danas je sledeća u nizu za britanski tron

  • 1
Kejt Midlton Foto: Tanjug/AP, Profimedia/PA Images/Alamy

Princeza od Velsa Kejt Midlton rođena je 9. januara 1982. godine kao Ketrin Elizabet Midlton.

Rođena u Redingu, Ketrin je odrastala u Baklberiju u Berkširu. Studirala je istoriju umetnosti na Univerzitetu Sent Endruz u Škotskoj, gde je i upoznala svog sadašnjeg supruga, princa Vilijama 2001. godine.

Kejt je radila u maloprodaji i marketingu i bavila se dobrotvornim radom pre nego što je objavljena njihova veridba u novembru 2010. godine, piše "Wikipedia".

Kejtina porodica pripadala je višoj srednjoj klasi. Kejt je bila najstarija ćerka Kerol i Majkla Midltona, a posle nje su dobili dobili Pipu i Džejmsa.

Kerol je bila žena talentovana za biznis, pa je zajedno sa suprugom 1987. godine osnovala "Party Pieces", privatnu kompaniju za naručivanje putem pošte koja prodaje potrepštine i ukrase za zabave.

Kejtina majka, poreklom iz rudarske porodice, bila je dispečer letenja i stjuardesa, a otac je radio u British Airways-u.

Kejt je tokom školovanja pokazala talenat za sport, pa je bila kapiten ženskog tima u hokeju na travi. Uprkos tome što joj je ponuđeno mesto na Univerzitetu u Edinburgu, ona je pauzirala godinu dana kada je studirala na Britanskom institutu u Firenci u Italiji i otputovala u Čile da učestvuje u programu "Raleigh International programme".

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Buckingham Palace (@buckinghampalaceroyal)

Leto koje je prethodilo univerzitetu Kejt je provela radeći u luci Sautemton, nakon čega upisuje Univerzitet Sent Endruz u Škotskoj. Tokom studija radila je kao konobarica. Godine 2005. diplomirala je istoriju umentonsti.

U novembru 2006. počinje da radi pola radnog vremena kao kupac aksesoara u lancu odeće "Jigsaw". Takođe radila je još nekoliko poslova, od kojih joj je najviše ležala organizacija događaja za skupljenje sredstava za humanitarne i kulturne akcije. Neposredno pred udaju za princa Vilijama radila je u firmi svojih roditelja.

U to vreme Kejt je zajedno sa svojom sestrom živela u stanu u vlasništvu njenih roditelja u Čelsiju u Londonu.

Novo životno poglavlje, upoznavanje princa Vilijama

Kejt je navodno privikla Vilijamovu pažnju na jednoj studentskoj reviji na kojoj je nosila providnu čipkanu haljinu.

Kejt Midlton Foto: Eddie Keogh / Shutterstock Editorial / Profimedia

Par je ozvaničio vezu 2003. godine. Tokom druge godine zabavljanja počeli su da žive sa još dva prijatelja. Tokom 2004. godine nakratko su se razišli, ali su ubrzo nakon toga obnovili vezu.

Par je imao još jedan prekid veze tokom 2007. godine, ali su i ovu krizu prevazišli, da bi 17. maja 2008. godine Kejt prisustvovala venčanju Vilijamovog rođaka Pitera Filipsa, kada je prvi put upoznala kraljicu Elizabetu.

Kraljica se dugo premišljala da li da da blagoslov za tu vezu. Nije htela da ponovi grešku kakvu je napravila sa Čarlsom.

Veridba, udaja i zasnivanje porodice

Ipak, 16. novembra 2010. godine objavljena je veridba princa Vilijama i Kejt Midlton.

princ vilijam, kejt midlton, kraljevska porodica, princ čarls, princeza dajana Foto: Tanjug/AP

Princ je zaprosio svoju dragu plavim safirnim prstenom koji je pripadao njegovoj pokojnoj majci princezi Dajani. Venčali su se u Vestminsterskoj opatiji 29. aprila 2011. godine. Prvo dete, princa Džordža, dobili su 22. jula 2013. godine. Princeza Šarlot rođena je 2. maja 2015. godine, a treće dete, princa Luisa dobili su 23. aprila 2018. godine.

Kejt Midlton, princ Vilijam, Džordž, Luis, princeza Šarlota Foto: Profimedia/MEGA / The Mega Agency

Tokom trudnoća Kejt je imala teške jutarnje mučnine, pa je tokom prvog tromesečja otkazivala svoje zvanične obaveze.

Kejt je vremenom postala modna ikona

Svoju ljubav prema modi Kejt je pokazivala oduvek.

Iako je oduvek znala kako da uklopi odevne komade, Midltonova je doživela priličnu modnu evoluciju otkako je prvi put javno nastupila. Kada su Kejt i Vilijam započeli vezu, njen izgled je bio fizičko oličenje mode "Y2K". Kao što samo ime govori, reč je o trendu koji rekonstruiše modu kasnih devedesetih i modnih stilova s početka dvehiljaditih.

Kraljevski modni protokol igrao je ulogu u oblikovanju njenog ukusa jer je kroz vreme uspela da podigne svoje lične ukuse na precizan nivo kraljevskih modnih očekivanja.

Od septembra 2022. godine, kada je dobila titulu princeze od Velsa, Kejt počinje novo poglavlje i kada je odevanje u pitanju. Buduću da nosi titulu princeze, Kejt će morati da nosi odevne komade dostojne jedne princeze.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • DDF

    9. januar 2023. | 13:59

    Kada te drugi oblace i ne placas iz svog dzepa lako je uklopiti odecu...😄😄😄

    Podelite komentar