• 2

Danas je vlasnica "Zare", a sve je počelo kada je upoznala oženjenog prvog čoveka kompanije

Flora Perez danas je žena koja vodi "Zaru", a počela je kao krojačica u njihovoj fabrici

  • 2
Ortega porotica Flora Perez Foto: BLK / The Photo One / Profimedia

Flora Perez Markote, rođena 16. oktobra 1952. godine, poslovna je žena iz Španije i radi u "Inditex" gupi; potpredsednica je fondacije "Amanisia Ortege".

Flora je u braku sa Amanisiom Ortegom, španskim biznismenom i osnivačem i predsednikom kompanije "Inditex", koja je vlasnik više popularnih brendova.

Svoju prvu radnju Amanisio je otvorio 1975. godine, koja će kasnije postati ultrapopularan lanac prodavnica nazvan "Zara".

Amanisio se smatra jednim od najbogatijih Španaca, ali se tako nikada nije predstavljao. Nikada se nije razmetao bogatstvom, a mediji do 1999. godine nisu imali ni njegovu sliku. Do sada je dao svega tri intervjua za medije.

Upravo je ovaj specifičan poslovni čovek za drugu suprugu odabrao Floru, sa kojom ima ćerku Martu Ortegu Perez koja se rodila 1984. godine, prenosi "Wikipedia".

Flora je rođena u provinciji La Korunja i ima sedmoro braće i sestara.

Marta Ortega sin , Amancio ortega, and her mother, Rosal’a Mera ,žena, Amancio Ortega Foto: C. PARDELLAS / The Photo One / Profimedia

Svoj radni vek razvila je u sektoru tekstilne industrije radeći u različitim kompanijama "Inditex" grupe.

Do 1982. radila je u jednoj od fabrika, da bi postala menadžerka jedne od radnji u Vigu. Vremenom je preuzela odgovorne pozicije u menadžmentu kompanija, a od 2005. godine je član upravnog odbora kompanije kao i prvi potpredsednik.

Kada se Flora upoznala sa Amanisiom, on je još uvek bio u braku sa suprugom Rosalijom Merom, s kojom je već imao dvoje dece, sina Markosa i ćerku Sandru.

Prva supruga Amanisia je posvetila život deci jer im je sin Markos patio od cerebralne paralize. Ona je bila krojačica i nije se eksponirala u javnosti. Zapravo, njih dvoje su zajedno pokrenuli ono što je danas postala prava modna imperija u Španiji, megapopularna u svim delovima sveta.

Kako je Flora bila zaposlena u njihovoj kompaniji, desio se susret Amanisia i Flore. Rosalija 1984. godine saznaje da njen suprug čeka dete sa Florom. Rođenjem ćerke Marte 1984. godine njihova romansa biva razotkrivena.

Amanisio se razvodi od Rosalije, a za njhov rastanak kažu da je bio jedan od najskupljih u istoriji Španije. Rosalija je razvodom postala jedna od najbogatijih žena Španije, a Flora je udajom obezbedila članovima svoje porodice mesta u modnom carstvu. Njena tri brata i zet su na rukovodećim pozicijama u kompaniji "Inditex“.

Marta Ortega Foto: Profimedia/Ramon Costa / Zuma Press

Zanimljivo je da je njihova ćerka Marta postavljena na mesto predsednice "Inditex“ kompanije prošle godine, a na toj poziciji je bila ćerka Amanisia i Rosalije Sandra Ortega.

Amanisio i danas svoju Floru naziva stubom kompanije, koja je, kako navode strani mediji, i dalje vrlo prizmena, ne zaboravlja odakle je potekla, pa i danas sama kuva i čisti i uživa u malim zadovoljstvima koje čine čoveka srećnim.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Dr

    18. januar 2023. | 21:14

    Mora da je super kad te bivši muz učini najbogatijom ženom.Moj osim dece ostavio ništa.samo ljigav trag za sobom

    Podelite komentar

  • Дрле

    18. januar 2023. | 19:35

    Марка се изговара Сара.

    Podelite komentar