• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

8. mart, dan svih žena i rođendan portala Ona.rs: Godina priča koje žive

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ulazimo u drugu godinu pričanja priča jedinstvenih žena koje imaju šta da kažu

  • 0

Kada se na internet-pretraživačima interesujete za određen datum, slobodna enciklopedija „Vikipedija“ izneće vam najznačajnije događaje koji su se tokom istorije desili na taj dan, kao i rođenja i smrti znamenitih ljudi. Kada, pak, ukucate „8. mart“, dobićete jednu informaciju – „Međunarodni dan žena“.

Rođene su mnoge važne osobe i na ovaj dan, mnoge su tad i napustile ovozemaljski svet; nekome je privatno ovaj dan važan kao rođendan drage osobe, godišnjica veridbe, venčanja, kumovanja, sećanje na važan sastanak ili uspomena na posebno putovanje, ali istorija ovaj dan bez premca posvećuje jednom događaju, borbi žena za svoja prava.

Baš taj dan, ne toliko slučajno, pre godinu dana odabran je kao datum početka rada portala Ona.rs. Kratko ime portala pretočeno u ličnu zamenicu za treće lice ženskog roda odabrano je kao stecište žena različitih godina, zanimanja, interesovanja. Shodno prvobitnoj ideji, „Ona“ je uspela da okupi sestre, bake, ćerke, tetke, profesorke, doktorke, pekarke, frizerke, pevačice, slikarke, glumice, naučnice... sa jednom zajedničkom osobinom. Sve one su autentične žene čija priča vredi da bude ispričana.

O mnogim ženama već smo pisali, mnogo priče tek čekaju da pošalju svoju poruku, a na 8. mart, posebno ponosni na dominantnu žensku čitalačku publiku i na više od 5.000.000 otvorenih strana u mesecu, svim ženama želimo inspiraciju, osmeh, zagrljaj, ljubav, zdravlje koje hrane svi ovi elementi, hrabrost da žive svoju priču i da se za nju bore. I upućujemo njima, ali i muškarcima koji nas prate, zahvalnost za sve dosadašnje zajedničke trenutke.

Dan koji miriše na karanfile i ruže, ali i na eho uzvika žena koje su organizovale prve proteste za bolje uslove rada, kao i na dim u fabrici tekstila u Njujorku, kada je poginulo više od stotinu žena, ostaje posvećen svim ženama, uz nadu da su izazovi koji ih prate danas sasvim drugačiji: izazovi u stalnom razvoju, privatnom i profesionalnom, izazovi u dobrim izborima, izazovi da stignu da daju sve što znaju, da znanje podele sa drugima i da tim putem ponosno idu, zajedno sa svojim muškim kolegama. Da izazovi nisu žrtvovanje njihovih želja i potreba poput porodice, majčinstva zarad svega prethodnog. Da nesmetano, prirodnom veličanstvenošću koja im je data čovečanstvo obogate svojim intelektom, idejama i posebnom, ženskom senzibilnošću.

Kroz naš portal prošle su mnoge žene i ulepšale ga svojim osmesima i pokojom suzom, kao i uvek kada je o emotivnim pričama reč. Ulazimo u drugu godinu pričanja priča jedinstvenih žena koje imaju šta da kažu. I sigurni smo da ste vi ona, jedna od njih.

U videu na početku teksta pogledajte koje su to žene oplemenile naš portal.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona