• 1

Vreme čitanja: oko 3 min.

Životna priča Šeron Stoun: Diva uzbudljivog ljubavnog života danas puni 65 godina

Vreme čitanja: oko 3 min.

Počela je kao model, a postala je kraljica Holivuda

  • 1
Sharon Stone, Šeron Stoun Šeron Stoun; Foto: Tanjug/AP

Šeron Stoun je legendarna američka glumica, rođena 10. marta 1958. godine u Pensilvaniji.

Danas jedna od diva Holivuda potekla je iz radničke porodice - njena majka je bila čistačica, a otac radnik.

Šeron je odrastala sa dva brata i sestrom, a njena majka je žarko želela da deca budu intelektualci, a ne radnici.

U tome su i uspeli. Šeron je postala jedna od najistaknutijih američkih glumica ikada, a njen brat Majkl je takođe glumac.

Šeron je javno pričala o tome kako je u detinstvu nju i njenu sestru seksualno zlostavljao deda po majci.

Glumica je napustila koledž da bi postala model, ali se kasnije vratila na Univerzitet Edinbro kako bi diplomirala 2016. godine.

Šeron je 1976. godine osvojila titulu mis, kada su joj sudije kazale da napusti koledž i postane model.

Tokom karijere modela živela je u Njujorku, Parizu i Milanu. Dok je živela u Evropi, odlučila je da napusti karijeru modela i da se posveti glumi.

- Spakovala sam kofere, vratila se za Njujork i tamo sam stala u red za kasting u filmu Vudija Alena - priseća se Šeron.

Prvu ulogu dobila je upravo u filmu Vudija Alena "Stardust Memories" 1980. godine, a samo godinu dana nakon imala je sjajnu ulogu u horor filmu "Deadly Blessing".

Najveći uspeh Šeron je postigla ulogom u filmu "Niske strasti" 1992. godine, a nominovana je za Oskara 1994. godine za ulogu u filmu "Kasino".

Tokom devedesetih imala je status vodeće glumice Holivuda.

Printskrin: YT/M7 Schäfer

Godine 1992. Šeron je preuzela ulogu u filmu „Basic Instinct“. Mnoge glumice su odbile ulogu zbog nagih scena, a nju su učinile zvezdom. Iako su kritike za film bile pomešane, Šeron je dobila pohvale za svoje učešće. Dobila je nominaciju za Zlatni globus u kategoriji „najbolja glumica“, četiri nominacije za MTV Movie nagradu, ali i nominaciju za Zlatnu malinu u kategoriji „najgora nova zvezda“.

Film je postao jedan od najuspešnijih produkcija devedesetih godine, zaradivši 353 miliona dolara širom sveta, piše "Biografija.org".

Privatan život

Godine 1984. upoznala je televizijskog producenta Majkla Grinburga na setu "The Vegas Strip Var", televizijskog filma koji je on producirao i u kojem je glumila.

Venčali su se iste godine, a 1986. Grinburg je bio njen glavni producent u seriji "Alan Kuatermain i izgubljeni grad zlata". Par se razveo tri godine kasnije, a njihov razvod je okončan 1990. godine.

Naredna veza bila je sa komičarem Garijem Šendlingom. Stoun i Šendling bili su učenici glumačkog predavača Roja Londona i kratko su izlazili. Pojavila se u njegovoj emisiji "The Larri Sanders Show" u epizodi "The Mr. Sharon Stone Show". Ostali su bliski prijatelji do Šendlingove smrti 2016. godine.

Godine 1993. Stoun je upoznala Vilijama Džej Mekdonalda na snimanju filma "Sliver", čiji je koproducent. Makdonald je napustio svoju ženu Naomi Baca zbog Šeron i verio se sa fatalnom plavušom. Razišli su se godinu dana kasnije, 1994. godine. Nakon što su se razdvojili, Stoun je vratila verenički prsten.

Šeron Stoun, Martin Skorseze Foto: Profimedia/Impress / United Archives

Dok je radila na filmu "Brzi i mrtvi" 1994. godine, Stoun je upoznala Boba Vagnera, prvog pomoćnika reditelja, i opet se verila. Ipak, veza nije potrajala.

Dana 14. februara 1998. Stoun se udala za Fila Bronštajna, izvršnog urednika "San Francisco Chronicle". Stoun je pretrpela nekoliko pobačaja zbog autoimune bolesti i endometrioze i nije mogla da ima biološku decu. Usvojili su sina Roana Džozefa Bronštajna 2000. godine. Bronštajn je 2003. podneo zahtev za razvod, navodeći kao razlog nepomirljive razlike.

Razvod je postao konačan 2004. kada je sudija presudio da će Roan ostati prvenstveno sa Bronštajnom, a Stoun će imati pravo na posete.

Stoun je usvojila svog drugog sina, Lairda Vone, 2005. i trećeg sina, Kuina Kelija Stouna, 2006. godine.

Holuvudska diva je u 43. godine doživela jak moždani udar, posle koga je morala ponovo da nauči osnovne stvari, poput govora, hodanja i pisanja. Govorila je o tome kako ju je filmska industrija praktično otpisala, ali ona je bila jača i od toga.

Od 2018. godine, Stoun živi sa svoja tri sina u Zapadnom Holivudu, Kalifornija, u kući koja je nekada bila u vlasništvu glumca Montgomerija Klifta.

Šeron je bila i ostala sinonim za prirodnu lepotui i graciozno starenje. Nikada nije išla "pod nož" da bi pokušala da spreči da joj se godine vide na licu i uprkos svemu i dalje je krasi graciozna i vanvremenska lepota.

Video: Šeron Stoun ponovo na aplikaciji za upoznavanje, a evo šta glumica očekuje od budućeg partnera

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Панта

    10. mart 2023. | 09:28

    Шерон лепа си,интилигентна,ма нисам знао да си изређала пола Холивуда.

    Podelite komentar