• 1

Vreme čitanja: oko 6 min.

Životna priča Teri Hačer: Teška trauma iz detinjstva nije uspela da joj skine osmeh

Vreme čitanja: oko 6 min.

Žena koja je odbila da je "životne rane" definišu i ispisala svoj srećan kraj

  • 1
Teri Hatcher, Hačer Foto: Fox Network / Zuma Press / Profimedia

Teri Hačer, žena krupnih, čarnih očiju koje su davne 2004. osvojile svet, kada je odigrala ulogu Suzan u "Očajnim domaćicama", sinomim je za iskrenu, hrabru, beskrajno harizmatičnu personu koja se nikad nije libila da govori otvoreno na svaku temu.

Iako više puta proglašavana za "najseksepilniju ženu na svetu", Teri ističe kako se nikad nije tako osećala:

- Ja sam snažna, emotivna, prijatna žena. Ne opterećujem se estetikom i mislim da je to oslobađajuće. Kada ugledam isfotošopiranu fotografiju sebe u magazinu, a verujte mi ne postoji nijedna koju nisu izmenili "do smrti", iznerviram se jer to poručuje: "Ovako treba da izgledaš", a vrlo je nezdravo ženama nametati standarde lepote koji nisu izvodivi u realnom vremenu i životu.

Lepota je kombinacija kvaliteta. Naravno da postoji "estetski zadovoljavajući" izgled, ali bez jednako prijatnog sadržaja, forma ne znači ništa.

Svi žele da dožive stotu, a da usput izgledaju kao da im je trideset. Apsurd, pričala je glumica za "Dailyrecord".

Detinjstvo i ulazak u svet glume

Teri je rođena u Kaliforniji kao ćerka jedinica oca nuklearnog fizičara i majke kompjuterskog inženjera. Izrazito privržena ocu, detinjstvo je provela žonglirajući između pecanja sa njim i plesa, njene velike ljubavi.

- Moji roditelji su imali snažnu radnu etiku koju su pokušali da "nametnu". Sa jedanaest godina morala sam da im pripremam večeru svaki dan, a za to bih dobijala četvrt dolara.

Dosta vremena sam provodila sama, najčešće sedeći u ormaru sa jednim krekerom u ruci, pretvarajući se da sam na Severnom polu, smrzavajući se do smrti - prisećala se, kroz šalu, Hačerova.

Naime, glumica je išla na balet od pete godine, a kroz celo školovanje bila je kapiten "čirllidersica", osvojila brojne nagrade i na kraju dobila priznanje za najbolju plesačicu svoje generacije.

Istovremeno, pohađala je glumu u San Francisku i matematiku u Kupertinu.

- Glumu sam plaćala sama jer mog oca nije zanimalo da finansijski učestvuje u bilo čemu što je drugačije od njegovog poziva.

U Holivud je prvi put kročila kao moralna podrška drugarici, a završila "preotimajući" joj ulogu sirene u seriji "Ljubavni brod", davne 1977.

Osamdesete je provela igrajući Peni Parker u "MacGyver" televizijskom šou, a zatim se pojavila rame uz rame kraj Supermena, kao čuvena Luiz Lejn, navodeći da je ulogu prihvatila jer joj je "postalo mučno da igra lepu i praznoglavu Peni".

Teri Hatcher, Superman Foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

- Radila sam teško od početka svoje karijere. I kad sam konobarisala i kad sam dospela na televiziju, 110 odsto mene bilo je u tome - priča lepa brineta.

Godine 1997. maestralno je odigrala svoju najznačajniju fimsku ulogu kao Pariz Harver u Džejms Bond franšizi, zajedno sa Pirsom Brosnanom.

Naime, holivudska diva pobedila je Moniku Beluči na ovoj audiciji, a film "Sutra ne umire nikad" snimila je u trećem mesecu trudnoće.

Teri Hatcher, James Bond, Tommorow never dies Foto: United Artists Pictures Inc. / Entertainment Pictures / Profimedia

Očajne domaćice

Uloga emotivne, brutalno iskrene i pomalo smotane samohrane majke Suzan Majer koja je više puta proglašavana "najdražom domaćicom", vinula je Teri u sam vrh Holivuda.

- Ta serija je od početka bila osuđena na uspeh ili na potpunu propast, ako uzmete u obzir scenario i celokupna dešavanja, sve je veliki paradoks, pomalo i komedija, zato tvrdim da je hemija između nas četiri ono što je uspelo da "oživi" te likove. 

Naime, Teri je jedina domaćica koja se pojavila u apsolutno svakoj epizodi.

A posvećenost snimanju dokazuje i činjenica da je jednom prilikom slomila dva rebra kao i zadobila ozbiljnu povredu oka.

Suzan je osvojila brojne nagrade, među kojima su prestižni Zlatni Globus, i to pre završetka prve sezone, "SAG", kao i nominaciju za Emi.

Godine 2006. bila je najplaćenija televizijska glumica.

Teri Hatcher, Hačer Foto: PIC. SUPPLIED BY PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

A o kraju serije i navodnom neslaganju sa koleginicama pričala je ovako:

- Ovih nekoliko godina bilo je vrlo komplikovano putovanje za sve nas i to je sve što ću reći na ovu temu, želim im svima najbolje - posebno je istakla.

Trauma iz detinjstva

Slavna 58-godišnja glumica hrabro je izašla u javnost sa priznanjem da ju je ujak zlostavljao, kada je imala pet godina.

Naime, 14-godišnja Sara Van Klimpet izvršila je suicid 2002. godine i u oproštajnom pismu roditeljima, kao razlog navela je seksualno zlostavljanje od strane Ričarda Stona, Suzaninog ujaka.

Nakon tragedije, Suzan je izašla u javnost sa svojom pričom i pomogla vlastima da ga smeste iza rešetaka. Predator je preminuo u zatvoru, od raka debelog creva, šest godina nakon izrečene presude.

- Roditelji rade najbolje što mogu. Moji mama i tata su osobe dobrih namera i njihov način nošenja sa svim ovim je poricanje i krivica. Niko ne želi da razgovara o tome. Ali, ja sam godinama krivila sebe i tome je morao doći kraj - govorila je Teri.

- Ja nisam heroj niti žrtva. Ja sam jedna od tri žene koja je prisiljena da prihvati nasilje kao deo svoje priče. Ja sam jedna od tri žene koja će ceo svoj život provesti boreći se sa demonima u glavi, sa glasom koji ti konstantno preispituje samopoštovanje, vrednost i sreću. To je statistika koja mora da se menja. Ja sam jedna od tri i vikaću sa krovova dok se brojke ne promene. Dok nasilje ne prestane da bude deo ženine svakodnevnice, tišina NEĆE biti deo moje - kroz suze pričala je Teri u svom govoru za UN.

Privatan život

Hačerova se udavala dva puta.

U prvi brak stupila je sa Markusom Litholdom, a zajednica se okončala nakon samo godinu dana, te se na ovu temu ne zna skoro ništa.

Na ludi kamen stala je ponovo 1994. sa glumcem Džonom Tenijem, koga je upoznala putem dejta "na slepo".

Teri je sa Džonpm dobila ćerkicu Emerson, 1997, a o svom braku govorila je i više nego eskplicitno:

- Znam tačno dan kada je Emerson začeta jer smo Džon i ja te godine samo jednom imali seksualni odnos. On je odbijao da spava sa mnom, čak i na našem medenom mesecu, tako da je taj odnos od početka više bio prijateljstvo nego ljubav - prenosi "Vanity Fair".

Razilaženje je, kako kaže, inicirala zbog svoje ćerke.

- Znala sam da prvo moram da budem zadovoljna žena kako bih mogla biti dobra majka i to je presudilo.

Razvod je posebno pogodio Teri, s obzirom da je sud podelio imovinu napola, a njena je vredela dvostruko više od njegove.

- Njemu, koji nikada nije bio tu, nikada nije ništa uradio za nas, otišlo je pola mojih teško zarađenih para i to nije fer - naglasila je.

Memoari

U svojim memoarima "Zagoreli tost", Teri je ovako govorila o životu:

- To je metafora za sve ostatke i mrvice na koje smo mi žene naviknute da prihvatamo oberučke od života.

Moja majka je bila savršen primer i prenela je taj obrazac ponašanja na mene, obrazac koji zahteva apsolutnu žrtvu, što me je učinilo ranjivom, ja joj to naravno, ne zameram, ali želim bolje za svoju ćerku, sve treba da želimo bolje za generacije žena što dolaze.

Da nauče ukoliko tost zagori, ne grizu preostale dobre mrvice, ne prekrivaju ga džemom u uzaladnom pokušaju da poprave ukus, već ga bace i naprave nov - poručila je diva.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Ljadža

    29. mart 2023. | 10:22

    Mene ona dobra riba...

    Podelite komentar